“Jag vet inte ens vad spaghetti heter på Italienska”

Detta lär Johnny Ekström har yttrat till en reporter efter han skrivit på kontrakt med Empoli i Italienska serie A år 1986.

Det kan i och för sig vara en Klintbergare men normalt sett väljer man inte mellan att bli proffesionell fotbolls spelare och hjärnkirurg. Fotbollspspelare är normalt sett inga raketforskare och det spelar ju egentligen ingen roll.

Var och en gör vad de är bäst på och fotbolls spelare i Sverige fördriver sin dötid med att spela playstation, fika på stan och ragga brudar. En bekvämt liv.

De flesta spelare har en agent, så även Andreas Landgren. Andreas agent heter Patrick Mörk och är en av Sveriges mest kända och anlitade agenter.

Han svarade i Expressen så här på Jesper Janssons och Bosse Nilssons kritik mor Landgrens övergång till Udinese som Patrick Mörk förhandlat fram.

– Det var Andreas som önskade att få stanna och få en hel säsong i benen och dessutom kunna lära sig italienska. Tränarna i Udinese kan ingen engelska, om han kommer ner dit och bara kan säga spagetti är han chanslös. Udinese ville köpa loss honom från början, säger Mörk.

Så om nu inte reportern Åsa Josefsson drömt ihop detta citatet, det tvivlar jag starkt på,  så borde det räcka för att porta Patrick Mörk för all framtid på Olympia. Kan man porta oseriösa fotbolls supportrar i form av huliganer kan man väl porta oseriösa agenter i form av Partick Mörk?

Jag ska förklara varför.

Andreas ville få en hel säsong i benen och lära sig Italienska, så han inte gör en Ekström. Kan man i och för sig förstå.

HIF´s säsong började i januari och redan då ville Udinese enligt Mörk BETALA för att få över Andreas Landgren.

Detta var inget som Patrick Mörk framförde till HIF  för hade HIF fått reda på att Andreas i vilket fall som helst tänkt ansluta till Udinese efter säsongen kunde man jobbat utifrån det och kommit till en lösning som var bra för både HIF, Udinese och Andreas Landgren. Samt sluppit att sitta i ganska meningslösa förhanlingar med Landgren under våren.

Förmodligen var en sådan lösning inte optimal för agenten Patrick Mörk, hans provision skulle förmodligen bli för liten så han informerade inte HIF om att Udinese var intresserade av att KÖPA loss Andreas LAndgren.

Ett grovt tjänstefel av agent Mörk tycker jag och tittar man på hans tidigare historia med olika HIF spelare,  Razak Omotoyossi,  MacDonald Mariga är bara två exempel plus en massa andra klubbars spelare så blir bilden ganska tydlig.

Det är oftast de svenska klubbarna som  är de stora förlorarna när Patrick Mörk är i farten.

Dags att göra som Jesus, dags att köra månglarna ut ur templet?

Av: Stefan Christensen

2 kommentarer

  1. Sorligt men antagligen är det så… Är det någon som vet om Mörk är agent till fler spelare i HIF-truppen för tillfället??

  2. Ingen fara. Det dyker säkert snart upp någon stjärna som förklarar varför det var helt ok agerat av horungen och hans agent…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*