Jag är väl förberedd

Anton Kinnander under Royal Golden Cup häromveckan Foto: Bjarki Tordarson

När anfallsbesättningen är tunn i HIF bäddar det för Anton Kinnander. Han poängterar att han vill ha chansen för att han förtjänat den och inte på grund av skador i truppen.

Anton Kinnander under Royal Golden Cup häromveckan Foto: Bjarki Tordarson
Anton Kinnander vill visa att han är värd chansen.
Foto: Bjarki Tordarson

Han har vunnit pojkallsvenskan södras skytteliga och förra året blev han Akademilagets skyttekung men nu är det nya mål som hägrar för den 18årige anfallaren. En plats i A-laget.

“Jag är redo för A-laget och utvecklas hela tiden, sen är jag kanske inte redo att gå in från start direkt. Jag ger det gärna mer tid.” säger Anton Kinnander till Helsingborgs Dagblad. Med Imad Khalili utlånad till Al Shabab, Robin Simovic påväg till opereration och Arnor Smárason skadad öppnas möjligheten till spel för Kinnander.

Roar Hansen har sagt till anfallaren att den som presterar och utvecklas får spela, något som Anton tar till sig. “Det är en stor omställning, men i och med Akademi-året är den inte lika stor. Jag har fått känna på seniornivån. Och jag är väl förberedd.” säger han och påpekar att han inte vill plockas upp på grund av att någon är skadad. “Jag vill bevisa att jag ska vara här och ta platsen i stället för att få den.”

Björn Velander BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*