Inför Värnamo-HIF

Det är verkligen toppen mot botten, i Superettan, som möts på Finnvedsvallen i eftermiddag. HIF är på jakt efter en serieseger medan Värnamo slåss för att undvika ett negativt kval. De förutsättningarna borde borga för att vi har en riktigt bra fotbollsmatch att se fram emot

Även om Värnamo skärpt till sig rejält under hösten så dansar man verkligen på en skal lina. Det behovs, mer eller mindre, seger i de två återstående matcherna för att laget skall kunna undvika kvalspel och säkra spel i Superettan även kommande säsong. I avslutningsomgången har man dessutom en svår bortamatch, i Stockholm, där Frej Täby står för motståndet.

Värnamo hade en tung vårsäsong och lyckades bara samla ihop fem poäng fram till sommaruppehållet. Men sju nyförvärv under semesterperioden gav nytt liv i de vitblå och under hösten har man varit det tredje formstarkaste laget och noterats bland annat för derbyvinster över såväl J-Södra och Öster. Man nådde oavgjort mot AFC och krossade Halmstad på Örjansvall. I senaste matchen tog dock klasskillnaden ut sin rätt och topplaget Falkenberg kunna, ganska bekvämt, vinna med 3-0. Något som kanske kan vara en fingervisning inför mötet med seriens giganter HIF?

Alexander Achinioti-Jönsson under en fotbollsträning med HIF  Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN

Anfallaren, Pär Cederqvist, är ett ständigt orosmoment och med sina 12 mål så är han hack i häl på vår egen Andri Bjarnason (14 mål). Dessutom lär även HIF-bekantingarna Alex Anchinioti-Jönsson och Lumalu Abdu får speltid i hemmalaget.

Vi fick tag i Roar Hansen inför dagens möte och intervjun med honom kan ni läsa här.

För HIFs del är det, som sagt, en serieseger som hägrar. Med tanke på Falkenbergs poängtapp, i fredags, så innebär en ev seger att förstaplatsen är i hamn. Då varken Värnamo, eller HIF, har några spelare avstängda så är det enbart ev skador som kan stoppa PeOs trupputtagning. Dock vet vi ju redan att laget får klara sig utan Pär Hansson och Anders Randrup som ännu ej är spelklara efter sina skador. Calle Johansson är sjuk och ersätts, i truppen, av Mattias Almeida. Dessutom har Mamudo Moro fortsatt problem med en fot och tvingas även han att avstå spel i eftermiddag.

En som förhoppningsvis är extra taggad är Andri Bjarnason som numera får se sig dela skytteligaledningen med Falkenbergs Chisom Egbuchunam. Båda spelarna har noterats för 14 mål och visst borde det vara en fjäder i hatten, för islänningen, att plocka hem en extra titel att lägga till avancemang och ev serieseger

De flesta av oss minns det förra mötet då Darijan Bojanic, med en vacker frispark, avgjorde mötet till HIFs fördel. Förhoppningsvis blir inte dagens match lika jämn även om man inte skall räkna bort ett lag som verkligen slåss för sin överlevnad.

Matchens spelas på Finnvedsvallen med start klockan 15.00

Som vanligt har vi, i samarbete med NordicBet, plockat fram en AOH-special. Vi tror att det, med två matcher kvar i karriären, är läge för Mikael Dahlberg att sätta dit en boll till. Spelet når du genom att klicka på bilden

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*