Inför Trelleborg-HIF: ”Tuffare motstånd i derbyt”

170829 Bråk mellan Trelleborgs Dino Islamovic och Helsingborgs målvakt Pär Hansson under en fotbollsmatch i Superettan mellan Trelleborg och Helsingborg den 29 augusti 2017 i Trelleborg. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 91835

Segern mot bottenlaget Falkenberg var visserligen skön och gav tre välkomna poäng men ska inte övervärderas. Lördagens skånederby på Vångavallen mot Trelleborgs FF lär bli en svårare nöt att knäcka. TFF parkerar just nu precis ovanför HIF i tabellen men med en match mer spelad.

Det skiljer dock bara en poäng mellan lagen så vid seger kliver HIF förbi och närmar sig därmed den absoluta toppen.  Båda lagen kommer med segrar. TFF besegrade Brage med 1-0 borta.

De här båda Skånelagen har mötts sammanlagt 21 gånger genom åren och faktum är att HIF har bättre facit från borta- än från hemmamatcherna. Dussinet bortamatcher har resulterat i åtta segrar, tre oavgjorda och bara en förlust. De nio hemmamatcherna har gett fyra segrar och lika många oavgjorda samt en förlust.

Statistiskt är det alltså fördel HIF, men statistiken spelar nog inte så stor roll när lagen kommer ut på planen på lördag. Däremot kommer förmodligen derbykänslan att hjälpa till att höja temperaturen hos båda lagen.

Även om HIF tog en siffermässigt mycket klar seger mot Falkenberg så är säkert Jörgen Lennartsson och hans spelare väl medvetna om att det blir ett annat motstånd den här gången.

Gästernas laguppställning innehåller bl a förre HIF-aren Fredrik Liverstam. Laget har vunnit fyra av sina senaste fem matcher. Enda förlusten kom mot serieledande Landskrona BoIS.

En spelare som HIF-försvaret behöver hålla koll på är TFFs egen produkt Haris Brkic, som gjorde segermålet mot Brage i senaste omgången.

Laget tränas av mångårige spelaren Kristian Haynes. Under sin aktiva karriär representerade han utöver TFF även Mjällby och AIK. Tränarsysslan tog han över 2019.

Klassiska Vångavallen är en av de numera alldeles för få arenor som, liksom Olympia, erbjuder spel på riktigt gräs. 

210727 Falkenbergs Tobias Karlsson och Helsingborgs Rasmus Karjalainen under fotbollsmatchen i Superettan mellan Helsingborg och Falkenberg den 27 juli 2021 i Helsingborg.
Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / COP 240 / MA0079

Det mesta talar väl för att HIF mönstrar samma startelva som senast. Nyförvärvet Rasmus Karjalainen och Benjamin Acquah visade lovande takter och ju mer de får chansen att spela ihop sig med övriga laget desto mer kommer de garanterat att leverera.

Man får väl utgå från att TFF-försvaret kommer att satsa lite extra på att försöka stoppa HIFs skyttekung Anthony van den Hurk, men det har ju flera andra lag misslyckats med tidigare! Nu har han ju dessutom att sällskap på topp av Rasmus Karjalainen så vi kan nog räkna med (läs: hoppas) att hemmalaget får en jobbig lördagskväll.

Matchtrupp
1. Anders Lindegaard (mv)
2. Ravy Tsouka
5. Brandur Hendriksson
6. Andreas Landgren
8. Vladislav Kreida
10. Rasmus Jönsson
11. Rasmus Karjalainen
13. Wilhelm Loeper
14. Casper Widell
15. Assad Al Hamlawi
19. Bödvar Bödvarsson
20. Dennis Olsson
21. Charlie Weberg
24. Emil Hellman
25. Kalle Joelsson (mv)
27. Benjamin Acquah
31. Adam Kaied
39. Anthony van den Hurk

Stöd oss på Patreon så vi kan fortsätta vår bevakning av världens finaste förening!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*