Inför Trelleborg-HIF med Fredrik Liverstam: “Mellberg ville sätta sin prägel på laget”

190307 Fredrik Liverstam under en träning med det allsvenska fotbollslaget Helsingborg den 7 mars 2019 i Palma. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Efter hela 4-0 hemma mot Falkenberg fortsätter HIF:s jakt på trepoängare för att haka på i Superettans toppstrid. På lördag väntar Trelleborgs FF på Vångavallen, och en som har erfarenhet av båda lagen som då möts är Fredrik Liverstam. Vi på AOH tog kontakt med den numera 33-åriga försvararen inför matchen. 

Via Rydebäck och Högaborg kom du så småningom till HIF som 21-åring. Hur upplevde du din första vända i klubben?

Det gick rätt snabbt den tiden. Jag fick chansen att visa upp mig för HIF och fick lärlingskontrakt vilket senare blev a-kontrakt. Det var mycket se och lära de första åren dock och i och med att man hade ett bra lag var det svårt att ta plats, vilket var det som gjorde att jag fick söka mig andra vägar.

Du fick lämna ganska kort därpå precis som du är inne på, och det blev först en sejour i Landskrona BoIS och sedan en längre period i Halmstad BK. Hur skulle du beskriva den femårsperioden i HBK?

Det var en fin tid, under vilken det hände mycket med mig både som person och fotbollsspelare. Ansvaret växte i takt med att jag mognade och jag fick till slut bära kaptensbindeln, så jag har bara gott att säga om de fem åren i Halmstad.

Inför säsongen 2018 återvände du sedan till HIF. Hur kändes det?

Då låg ju HIF i Superettan, och var i ett läge där man hostade upp ganska bra för att försöka avancera upp igen och jag hade precis brutit mitt kontrakt med Halmstad och var fri på marknaden. HIF:s intresse dök upp ganska tidigt, och valet var i det skedet ganska naturligt och enkelt för mig i och med att jag alltid varit bosatt i Helsingborg.

Hur speciellt var det att ta klubben tillbaka till Allsvenskan den säsongen?

Det var både skönt och lättande. Säsongen innan var inte så rosande direkt och man visste hur mycket ett avancemang skulle betyda för staden. Satsningen och målsättningen var redan från början just att HIF skulle tillbaka också, så det var skönt att förverkliga det.

Efter 2019 lämnade du sedan för Trelleborgs FF. Vad låg bakom det?

Jag hade en klausul i mitt kontrakt som innebar att båda parter kunde avsluta kontraktet, och där valde Helsingborg som nyss tagit in Olof Mellberg som tränare att avsluta det. Olof ville såklart sätta sin prägel på laget och det var liksom inte så mycket att säga och orda om, så det vara bara att söka sig vidare.

Hur bedömer du er start på årets säsong? 

Vi ligger fyra så här långt och har klart fått en bra start. Vi ska dock ha kvar fötterna på jorden med tanke på förra säsongen som slutade i kval för att hålla sig kvar, så vi kan inte tänka mycket längre fram än nästa match egentligen. Men jag tycker att vi är i en bra process här nere, där vi tar stora kliv hela tiden.

Slutligen, vad tror du om helgens match mellan TFF och HIF?

Det ska bli en rolig match framförallt. Det är Skånederby och publiken är tillbaka, så det är vi glada över och borde båda för en rolig tillställning.

För intervjun i sin helhet, gå in och lyssna på det senaste avsnittet av AOH-podden!

https://shows.acast.com/AOH-Podden/episodes/aoh-podden-13-anti-rusike-varvning

Stöd oss på Patreon så vi kan fortsätta vår täta bevakning av världens finaste förening!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*