Inför Sundsvall-HIF: “Vi är redo för premiär”

210114 Helsingborgs assisterande tränare Mattias Lindström under en träning med Helsingborg den 14 januari 2021 i Helsingborg. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / COP 240 / MA0001
Nu är det äntligen dags! HIF inleder sitt spel i Superettan denna tisdag då man reser till Uppsala!!! för att möta GIF Sundsvall. Det blir ett förväntat toppmöte direkt, och en match som har potentialen att både vara underhållande samt agera som en fingervisning om vad vi har att vänta av årets Helsingborgs IF. Vi tog kontakt med assisterande tränare Mattias Lindström inför dagens spännande säsongspremiär.
En fin 2-1-vinst mot Öster senast. Hur skönt var det med vinst, samt vilka svar fick ni från den matchen?
Man bör aldrig underskatta glädjen med att vinna fotbollsmatcher, så därför var det såklart väldigt kul att avsluta försäsongen med en vinst. Svaret vi kunde hämta var att vi är redo för premiär!
Hur redo känner ni er inför Superettans premiär och allt vad det innebär?
Efter mer än tre månaders försäsongsträning kan man inte vara mer än redo. Fysiskt är vi redo, mentalt är vi redo. Vi tycker naturligtvis att det ska bli enormt roligt att få dra igång serien. Prestationsmässigt är vi medvetna om favoritskapet, och vi gillar det. Vi spelar för Helsingborgs IF och kommer gå med huvudet högt till och från alla matcher, som ett lag och som en klubb.
Hur har senaste träningsveckan sett ut?
Vi har dragit ner på intensiteten markant för att komma i fas inför premiären. Pigga ben och pigga huvuden är ledorden. Annars har vi även skrubbat lite fasta situationer, samt snickrat lite på både offensiva och defensiva situationer inför premiärmatchen mot Sundsvall.
Slutligen, vad har ni för tankar om premiärmotståndet GIF Sundsvall och dagens viktiga match?
GIF Sundsvall på bortaplan i april månad, vi vet vad som väntar. Det är en av storfavoriterna i serien ihop med oss, och ett konstgräslag med allt vad det innebär. Rent spelmässigt ser vi dem som lite mer cyniska i sitt spel än i fjol, då de som bekant kom sexa. Vi tror det kommer bli en härlig match. Äntligen premiär!

Matchtrupp:

1. Anders Lindegaard (mv)
2. Ravy Tsouka
4. Andreas Granqvist
5. Brandur Hendriksson
6. Andreas Landgren
7. Viktor Lundberg
8. Vladislav Kreida
10. Rasmus Jönsson
11. Max Svensson
13. Wilhelm Loeper
14. Casper Widell
16. Jakob Voelkerling Persson
19. Bödvar Bödvarsson
20. Dennis Olsson
21. Charlie Weberg
23. Noel Mbo
24. Emil Hellman
25. Kalle Joelsson (mv)
39. Anthony van den Hurk
Pga snöfall, och att konstgräset på NP3 Arena har släppt, är matchen flyttad till Studenternas IP i Uppsala. Matchstarten, klockan 19.00, kvarstår dock.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*