Inför Östersund-HIF med Adil Kizil “Vi kommer in med bra självförtroende och går för tre poäng”

200224 Chefsscout Adil Kizil under en träning med Helsingborg under ett träningsläger den 24 februari 2020 i Ayia Napa. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92455

HIF kommer från fem raka matcher utan förlust där dock endast en av fem resulterade i seger. Senast spelade man ut Örebro över 90 minuter men fick på grund av slarv inledningsvis samt oskärpa i avsluten återigen endast en poäng med sig. Nu väntar ännu en match som HIF rimligtvis bör kunna vinna då man reser norrut för att möta bottenkonkurrenten Östersunds FK på bortaplan. Vi tog i vanlig ordning kontakt med HIF:s chefsscout Adil Kizil för att snacka upp matchen.

Vad tyckte ni om förra matchen mot Örebro?

Prestationen var bra rakt igenom och spelmässigt var det vår bästa match. Vi hamnade i underläge tidigt men vi fortsatte ändå med det vi hade planerat att göra. Nu i efterhand tar vi framförallt med oss tempot i passningsspelet och sättet vi kunde kontrollera vårt anfallsspel.

Varför slarvar man i början av matcher?

Det handlar om fokus. Vi visade i matchen mot Örebro att vi kan prestera bra i inledningen av matcher men åker trots det på ett tidigt baklängesmål, så i framtiden måste vi fortsätta på det spelmässiga spåret men samtidigt fokusera mer från start.

HIF har hittills haft dåliga siffror vad gäller skott på mål, och mot Örebro var endast 5 av 25 skott på mål. Vad tror ni är orsaken och hur ska ni ändra på det?

Just i senaste matchen var det positivt att vi kom till många avslut, men då Örebro på grund av den tidiga ledningen blev ett lågt liggande lag blev det svårare. Vi fick ta avsluten från längre håll vilket bland annat Brandur Hendriksson gjorde mycket, men det är klart att vi måste få fler avslut på mål när vi kommer till så pass många chanser.

Vad har ni för tankar om kvällens motståndare i Östersunds FK samt matchen i sig?

Det är ett lag som vi känner till väldigt väl. De har precis bytt tränare sedan tre matcher tillbaka, och det är en tränare vi känner till och som jag haft själv när jag var i Dalkurd. Senaste tiden har Östersund jobbat mycket med defensiven och legat lågt i matcherna, men de är som alltid ett väldigt bollskickligt lag med ett par spetsspelare. Det blir en rolig utmaning men vi kommer in med bra självförtroende och går för tre poäng, det är inga konstigheter med det.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*