Inför: Örebro-HIF

Tog kontakt med en ÖSK-supporter inför säsongen och fick hans syn på Helsingborgs IF:

“Helsingborg spelar en trevlig anfallsfotboll men personligen så tycker jag att det krävs ett bättre försvar. Förra säsongen så gjorde man många mål men släppte också in många. Det känns som att Helsingborg är för ojämna för att kunna vinna Allsvenskan. Självklart ska jag vara som alla andra och nämna Henrik Larsson som eran viktigaste spelare men vill också passa på att lyfta fram Renè Makondele som är en allsvensk toppspelare och säkerligen kommer betyda mycket för er kommande säsong. Rasmus Jönsson är en fin talang som kanske behöver tuffa till sig lite och bygga på muskler, det jag såg av honom när ni besökte Behrn Arena var lovande och han har en ljus framtid framför sig. Jag tror att Helsingborg hamnar fyra eller femma”

Tre  matcher in i serien så borde synen på HIF:s försvarsspel vara annorlunda och därmed kanske även synen på vart HIF ska hamna i den allsvenska tebellen?

****

Preliminär startelva för Örebro: John Alvbåge – Patrik Anttonen, Magnus Wikström, Michael Almebäck, Samuel Wowoah – Fredrik Nordback, Magnus Kihlberg, Nordin Gerzic – Eric Bassombeng, Kim Olsen, Roni Porokara

Ett starkt lag och våra ytterbackar kommer få det svettigt mot Porokara och Bassombeng…

***
Väntas ganska mycket publik till “Behrnabeu” som Behrn Arena ibland kallas. Några övriga liknelser med Real Madrid finner jag inte…

5 kommentarer

  1. Svampen: Helt rätt, ÖSK = Sveriges svar på Real och Olsen, Bassombeng samt Tahirovic är deras “Los galacticos”…

  2. Nej för fan, vill inte vara lik Real på någon punkt:( Barcá är laget man vill efterlikna:)

    Och visst ser ert försbar väldigt mycket bättre ut än i fjol. Men hjälper det på konstgräs är frågan?

    Hoppas på en jämn och rolig tillställning med många mål, som det brukar vara mellan dessa lag i Örebro…

  3. Inte mycket att snacka om, ÖSK var klart bättre och värda segern. Kul att se en svensk klubb som verkligen går på rätt håll. Minns för en del år sedan när det inte var speciellt underhållande fotboll som bjöds i Örebro. All heder åt ÖSK.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*