Inför Norrköping med P-O

Nu kan vi äntligen köra på vår ordinarie sida igen. Och då passar vi på att publicera Inför Med P-O här också! (Tidigare publicerad på vår reservsida)

Hur ser det ut inför matchen PO?

Jo läget är bra. Vi kom fram till hotellet i går kväll och nu är vi på väg ut att ta en promenad med killarna för att få lite syre. Det är skönt att komma upp i tid men det blir också en lång väntan innan det blir match, då matchen ju inte börjar förrän 19. Men killarna brukar vara bra på att fördriva tiden på ett bra sätt.

Skadorna, hur formeras laget?

Det blir standardsvaret där. Det får ni se en timme innan match. Men klart är att Wahlstedt åter har problem med vaden. Kvist tar hans plats i truppen. Vi har även tagit med Rasmus Lindgren som 19:e man utifall Rachid Bouaouzan inte kan spela.

Är det 50/50 på att Rachid kan spela?

Jag sätter inga procentsatser. Vi har koll på läget och är relativt säkra på hur vi kommer att ställa upp laget. Och vi har som sagt Rasmus Lindgren som 19:e.

Det tolkar jag som att Rachid spelar…

Haha, kanske kanske inte.

Vad vet ni om Norrköping?

Vi har god koll på dem tycker vi. Reine har sett dem en del i träningsmatcherna och de har inte bytt så många spelare. Från mittfält och framåt vet vi att de är mycket duktiga. De har en mycket bra organisation framåt. Bakåt kanske det kan spreta lite mer. Är spelarna beredda att lägga ner det arbetet som behövs för att laget ska lyckas? Det återstår att se.

Jag ser en skillnad i utveckling på Astrit Ajdarevic och Rachid Bouaouzan. Rachid blev under förra året en spelare som tog mycket defensivt ansvar. Upplever inte att Astrit gjort samma resa.

Har för dålig koll på deras spelare i så speciella detaljer men vi kan säga att Rachid är en bollvinnartyp och vi har jobbat hårt för att få äldre spelare som kommer hit att anamma vårt sätt att spela och har väl lyckats bra med det så här långt. Rachid hade, precis som du nämnde en sådan utveckling under förra året. Vi tycker att individuella färdigheter måste få sitt utrymme men inte på bekostnad av laget. Utan lagarbete, inget lag.
Samtidigt ska vi komma ihåg att vi bygger nytt. Vi gjorde en bra match mot AIK men det vore fel att förneka att vi inte lider av att vi inte kunnat spela samman vårt lag under försäsongen. Det kan komma att visa sig i större skillnad i prestationer än tidigare år.

Då återstår bara att önska lycka till i premiären och hoppas på bättre underlag än förra året då det regnade så mycket att till och med plastgräsplanen blev vattensjuk!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*