Inför med Schwarz

Efter en intensiv period av
av matcher står HIF idag
16:00 på Råsunda för att
möta på Djurgårdens IF.
Ett DIF som lyckats med mer
än bara 1-1 matcher sen de
värvat in Erton som anfallare.
Stefan Schwarz var som
alltid vänlig att besvara
våra frågor inför matchen.

Hej Stefan, hur är stämningen i truppen efter veckan som har varit?

Det är en bra stämning, alla är friska, krya och laddade för matchen idag. Bortsett från de som har skador förstås (Edman, Wahlstedt, Lindström och Erlend).

Vad tycker du om er insats mot Celtic?

Vi gjorde en bra insats med bra passningsspel, högt tempo och god vilja. Allting stämde egentligen, duellerna vann vi och rörelsen vid passningsspelet satt där det skulle, det enda som inte stämde var målskyttet och i fotboll räknar man mål. Celtic gjorde mål på sina chanser, vilket inte vi gjorde men grabbarna här ska vara stolta över sin insats som helhet.

Var det en skada som Sörum fått när han signalerade för byte eller var han bara sliten?

Han hade jobbat kopiöst och kände att han inte kunde tillföra hundra procent så han kände att det var dags för ett byte så att laget fick in ny energi och fräscha ben på planen.

Hur var inramningen och atmosfären för er på innerplan i tisdagskväll?

Man kände att det var en stor internationell match med en fin atmosfär, våra supportrar hjälpte oss från första sekund till den sista. Det märktes i spelet på spelarna hur de fungerade under matchen, vi har mycket att tacka supportrarna och inramningen för vår insats.

Nu är det fokus på Allsvenskan, är ni redo för matchen på Råsunda mot Djurgårdens IF?

Ja, det är en viktig match som vi har framför oss, vi ska inte gå ner i varv nu utan antingen behålla det vi haft eller gå upp ytterligare ett snäpp. De kommer att bli tufft för det är ett bra lag vi möter med bra resultat i ryggen men vi ska göra en bra insats idag och förhoppningsvis åker vi hem med tre poäng.

Har ni arbetat vidare på anfallsparet Sörum/Djurdjic under veckan, (isåfall) hur har det sett ut? Kan vi räkna med att de två startar på topp tillsammans imorgon?

Det har vi gjort och det har sett mycket bra ut, helt imponerande var det vad de två kunde arbeta tillsammans i matchen mot Celtic efter så kort tid här, tiden från Haugesund sitter uppenbart kvar. Det är ett samarbete två anfallare emellan med mycket höga kvalitet som vi ska se till att det blir ännu bättre.

Ni kan nog räkna med att det är de två som startar idag, även om det alltid är match för match så är det efter veckans match de två som ligger bäst till hands.

Erik Sundin står varken med i dagens trupp eller som indisponibel på den officiella hemsidan, är detta ett tecken på att Sundin är på väg bort från klubben?

Det vet jag inte, han är under kontrakt med Helsingborgs IF men skulle lösa personliga saker igår så deltog inte i träningen då och är därför inte med idag heller.

Det ryktas om en ung backlinje i dagens match, stämmer det?

Vi kommer att ställa en backlinje på banan med hög kvalitet och som är bra för de svenska klubbarnas utveckling och framtid. Att spela med unga spelare är en del av klubbens målsättning, och oavsett ålder så är alla spelare i vår trupp av högsta kaliber.

Vad kan supportrarna förvänta sig av er under matchen?

Det är som alltid att vi ger hundra procent hårt arbete, sen att vi vill alltid göra ett bra resultat och komma hem med tre poäng. Vi tror på våra kvaliteter och är redo för att möta våra motståndare.

Ser framemot tre poäng idag Stefan, vi hörs på tisdag!

Kanon!

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*