GAIS skänker bort Wanderson?

Enligt vad Sportbladet erfar har den ekonomiska krisen i GAIS nu gjort att klubben får vidta drastiska åtgärder, så som att skänka bort Wanderson för att slippa betala hans lön.

GAIS är i en djup ekonomisk och sportslig kris. För att försöka ge svar på många frågor hade klubbledningen i går kväll kallat till ett medlemsmöte. 250 person kom, men ­media släpptes inte in. Enligt rapporterna var de högljudda och kritiska rösterna många.

Kortsiktigt ska Gais klara av att betala sina skatteskulder och bonusskuld till spelarna tack vare pengar från Glasgow Rangers, Pescara (för Mervan Celik) och SEF. På lite längre sikt innebär jätteinvesteringen i Wanderson do Carmo ett problem för klubben.

I den ursprungliga budgeten för 2012 fanns en försäljning av brassen för 20 miljoner kronor inräknad.
Det var rimligt att räkna så då. Vi var mycket nära att sälja Wanderson för en ännu större summa till Helsingborg förra året, säger ordförande Christer Wallin. När saker ändrade sig har vi reviderat den budgeten.

Sportbladet avslöjade i november 2011 Wandersons jättelön, 2,5 miljoner kronor netto per år, som stoppade affären med HIF. Eftersom brassen har kontrakt i ytterligare 2,5 år innebär det ett för stort åtagande för ekonomiskt hårt trängda GAIS – som måste bli av med Wanderson.

I princip är klubben redo att skänka bort Wanderson mot att en annan förening tar över anfallarens lönekostnad.
Vi måste sälja honom eller i värsta fall skänka bort honom, sa sportchefen Mats Persson enligt fanssajten 1894.se

 

4 kommentarer

  1. Om vi plockar han gratis är det en så mycket billigare lösning… Säg att han får samma lön 2,5mille /år netto innebär en lönekostnad på på ca 15miljoner på tre år för mig är det rimligt för hans egenskaper för det blir enda kostnaden i såfall, kanske nån bonus med iofs men annars så blir han ju billigare än vad sörum var/är sammanlagt med Sign-on och årslön plus de 10 miljonerna, tror han hade kunnat blomma it och komma tillbaka till den form han hade förra året hos oss =)

  2. Tror inte GAIS ska lita för mycket på kosingen från varken Pescara (vi vet ju alltför väl hur det är med italienska klubbar och betalning för spelare) eller konkursboet Glasgow Rangers så känns som GAIS gör samma som Örebro gjorde för ett tag sedan och vad vi höll på att hamna i efter senste CL-vändan…

    Så just därför känns det som man inte ska hoppa högt bara för man slipper sign-on-bonus på Wanderson då 15 mille är en hel del (om han nu nöjer sig med det eller vill ha ett längre kontrakt så får man vips lägga på 1o mille till…)
    Dessutom med Bedoya i truppen har vi den spelartypen vi saknat efter Rasmus försvann och det är klart han bara är här säsongen (ut än så länge) men vem vet om inte han vill stanna & är kanske billigare än Wanderson vad gäller lön?

    Wandersons form är ju också ett stort frågetecken även om det säkert hänger ihop med hela föreningen GAIS:s form så den kan nog lyfta, men tror helst Wanderson själv vill lyfta med ett plan till varmare breddgrader än Norden…

  3. Wandersons värde är väl inte lika högt i år som i fjol beroende på sämre prestationer och eftersom HIF nu har gjort de värvningar man har så känns Wanderson inte lika aktuell. Tror det är viktigt att nu hålla ihop den trupp man har och skapa så mycket stabilitet som möjligt. Tränarfrågan inför nästa säsong är en fråga som hänger löst och behöver lösas så småningom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*