Inför- med PO Ljung

Match på en fredag. Dags för Mjällby denna gång och vi har ett trevligt facit mot denna klubb. I alla fall i allsvenskan. Betyder det något inför kvällen, PO?

– Inte ett dyft faktiskt. Kanske trist att säga men varje match lever sitt eget liv och det är en helt ny match i kväll.

– Vi möter ett starkt lag som kan matcha vilket lag som helst i allsvenskan. De har byggt vidare på förra årets lag och kompletterat bra. Visserligen har de tappat Tobias Grahn men det är nog mer ett medialt tapp än sportsligt.

Hur ser det ut inför kvällen?

Vi har fyra man borta. Walid Atta dras med sin smärta i skenbenet som inte riktigt vill ge med sig. Han var på magnetröntgen igen i veckan. Lindström är avstängd som bekant. Dessutom är Jere Uronen och Rachid fortfarande borta. Men det är ganska nära för Rachid nu. Han tränade halva träningen senast och nu ska vi bara få honom i matchform.

– Men det är lite struligt. Vi var på rätt väg senast och så drabbas vi av att behöva byta minst två spelare.

Ja backlinjen lär väl ändras. Krafth och Baffo in?

– Det vet vi inte än. Laget blir inte definitivt förrän kl 18. Det kan komma orsaker till att vi måste ändra. Därför går vi aldrig ut med en definitiv startelva även om man säkert kan gissa sig till hur vi tänker att det ska se ut i kväll.

Ni är noggranna med att inte matcha spelare med småskador.

Vårt sjukteam är extremt noggrant. Vi kan inte chansa med de här skadorna. Det finns alltid en risk att skadan förvärras och att frånvaron blir mycket längre pga detta. Vi underskattar inga skador utan vill vara säkra på att spelaren klarar av belastningen.

Nya spelare in, fortfarande inte klara spelare. De lär sig mycket av dessa inhopp.

– Det gör alla spelare faktiskt. Se bara på utvecklingen av Lindström och Sundin.

Jo det är ju sant.. men nu återstår bara att önska lycka till inför kvällen!

– Tack ska du ha!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*