Inför med P-O Ljung: – Abbe Khalili tar Mays plats

I morgon är det dags för en av de tuffare matcherna för HIF. Häcken är ett lag som alltid ställt till det för di röe. Vi tog tillfället i akt och ringde upp Per-Ola Ljung för att höra hur det stod till med laget inför söndagens match. 

Hej, hur ser det ut inför i morgon?

Hej, jo det ser bra ut. Vi har haft en bra känsla länge nu. Det är harmoniskt i truppen.

En given fråga är vem som tar Mays plats. Så vem tar den?

– Ja det är väl Abbe Khalili du menar då.

Nja, mer vem som tar Mays plats på plan från start…

–   Vi vill helst inte diskutera det. Laget blir officiellt 1 ½ timma innan matchstart.

Det kanske är onödigt att ge Peter Gerhardsson förhandsinformation?

– Det är väl lite annorlunda när inga förändringar är väntade men nu vill vi hålla lite på det.

Din förväntning på matchen då?

– Det har varit tufft matchande och det är väl fjärde matchen på 14 dagar. Ska bli intressant att se hur vi tacklar det. Vi kan hoppas att det lossnar för vårt anfallsspel. Det kan bli en mer öppen match än de tidigare vi spelat. Lagen vi mött har inte velat bjuda upp riktigt. Första mot Mjällby var så där, sedan Elfsborg som inte alls ville spela, därefter tufft mot Göteborg som försökte vända på sin dåliga start. Och hur Syrianska hade det matchen innan vi mötte dem känner vi ju till.

Vad har du att säga om Häcken då?

 – De är ett bra lag som i tre år haft mer eller mindre samma trupp. I år kommer de säkerligen att slåss i toppen och kan bli riktigt farliga i höst när flera andra tänkta topplag har att spela ute i Europaspelet också. Vi vet ju själv hur det var för ett par år sedan när vi spelade i Europaleague eller var det Asialeague?

– Man kan inte ta bort faktumet att det är lättare att bara ha att koncentrera sig på spelet i allsvenskan. Men vi vill inte vara utan det andra, men det går ändå inte att blunda för. Vi har, vilket vi alltid har, full respekt för motståndet.

Har du något tips på publiksiffran?

Haha, nä du det har jag absolut ingen koll på. Förhoppningsvis kommer det så många som möjligt. Det tycker jag att killarna är värda och någon gång kommer ju vårt anfallsspel att lossna och då blir det riktigt kul att se på HIF. Förhoppningsvis redan i morgon.

Ja då har jag inte så mycket mer att tillägga, bara att hoppas att Johan lyckas…

Ja han får gärna ta chansen… Om det nu är han som startar förstås…


1 kommentar

  1. Bara det inte blir lika svängigt som under Bosse Nilssons dagar eller ultranervigt som i cupmötet mot Häcken – men gamle Bajenliraren Gerhardsson vill säkert bjuda upp till dans så man kan hoppas P-O:s profetia om anfallsspelet faller in…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*