Inför matchen – Ett väloljat BP

Då var det dags för match igen, den sjuttonde omgången för HIF’s del, då man i morgon kväll äntrar ett numera plastbelagt Grimsta IP. Och nu får väl HIF kalla in en exorcist och driva ut bortaspöket innan det blir för stort och mäktigt.

HIF har förlorat de två senaste bortamatcherna i Allsvenskan, (Kalmar, Häcken). Det är egentligen inte mycket att säga om dessa två förluster. Det spöket har funnits där ett tag och verkar helt omöjligt att få bort. Som tur är , finns det då inget spöke på Grimsta. HIF har spelat där tre gånger och ännu ingen förlust.

Brommapojkarna är lite av en överraskning i år för min del. De parkerar för tillfället på en hedrande sjundeplats och det är ungefär fyra-fem placeringar högre än jag förväntat mig. Deras två senaste matcher i serien (bägge mot Mjällby) har dessutom varit riktigt bra och lovande inför hösten. “Fixstjärnan” Guidetti har lämnat och återvänt till Manchester. Men precis som i HIF, kör tränare Bergstrand rätt hårt med modellen – kollektivet är starkare än individen.

I skrivande stund är inte HIF’s startelva presenterad. Men låt mig gissa…det blir inga stora förändringar sen sist? Hansson-Holgersson, Ekstrand, Nilsson, Edman – Lindström, Gashi, Lantz, Andersson – Sundin, Jönsson
Vi får väl se…

Om HIF tar med sig den sista halvleken från Häcken-matchen, kan jag garantera en seger. Om HIF låter bortaspöket regera, kan det bli en tuff match. Jag ger dock HIF tipset av många anledningar. En är att HIF anno 2010 aldrig viker ner sig, det är en ganska så viktig egenskap…på bortaplan.

2-1 till HIF. Vad tror du?

5 kommentarer

  1. 3-1 till HIF… hade ni kunnat fråga Conny hur det går med khalilis kontrakt ?? Han har bara kontrakt till sommaren 11 har jag för mig…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*