Inför Kalmar – med P-O Ljung

Även HIF är obesegrade där, kontrar P-O med när AOH läser upp Kalmars hemmafacit.

13254 personer hade tagit sig till ett soligt Olympia på måndagskvällen för att bevittna det allsvenska mötet mellan Helsingborg och Djurgården. Efter en något trevande start tog hemmalaget över allt mer eftersom och segern kunde till slut skrivas till klara 3-0. Alexander Gerndt spräckte nollan i den 49e minuten och drygt fem minuter senare hade Ardian Gashi, med sitt första allsvenska mål för året, utökat ledningen till 2-0. När Christoffer Andersson sedan elegant nickskarvade in trean ett par minuter före slutet applåderade hemmapubliken taktfullt och belåtet. Uppvärmda av såväl vädret, som spelet på plan.

Hur ser du på matchen?
– Med det senaste mötet i minne, så hade vi en plan som jag tycker att vi utförde exemplariskt. Vi vet om att vi är starka och uthålliga och när vi succesivt höjde bolltempot, så tog vi också över allt mer och kort därefter började även målen att trilla in.

I slutet av matchen blev det officiellt att Marcus Nilsson inom kort kommer att lämna klubben för spel i Holländska FC Utrecht. Publiken på plats visade redan då sin uppskattning och tacksamhet. Under förutsättning att han ej drar på sig någon varning i morgondagens match mot Kalmar, lär han sannolikt få en ny chans att bli hyllad i samband med hemmaderbyt mot Malmö FF. Och om den matchen skulle sluta med hemmaseger, så kan man väl knappast önska sig en snyggare sorti.

– Jag har ett svagt minne att jag satte en straff mot just Utrecht i någon träningsmatch för länge sedan. Även om jag inte har så stor koll på dem i övrigt, så gläds jag naturligtvis för Marcus skull.

– Han har varit i föreningen i många år och har alltid jobbat hårt för att fortsätta utvecklas. Vägen från ungdomslag till A-lag kan ibland vara lång och tuff, men han har bevisat att han har vad som krävs. Utöver det fotbollsmässiga, så är det också en väldigt trevlig kille som vi önskar all lycka framöver, samt hoppas att vi får återse honom på Olympia igen någon gång i framtiden.

Lottningen till tredje omgången i Europa league gick av stapeln igår – Israel?
– Ja, vi hade nog hoppats på en kortare resa, men nu blev det som det blev.

Bnei Yehuda Tel Aviv FC låter inte som ett lag som finns med i pärmen direkt. Hur bra koll har ni?
– Nej, det stämmer att vi på förhand kanske inte känner till så värst mycket om dem. Men vi kommer att skicka ner Reine Almqvist för att spana lite och sedan får vi se hur vi skall tackla den informationen som han kommer tillbaka med. Vi kommer att vara fortsatt optimistiska och köra vidare på vår linje.

Kalmar FF så här långt – är du överraskad över att de är med i toppen?
– Nej, det är jag inte. De är alltid svåra att möta och väldigt väl organiserade.

Och hittills är de dessutom obesegrade på Guldfågeln Arena.
– Jo, det är såklart imponerande och medför en del respekt. Men vi skall komma ihåg att även HIF är obesegrade där.

Hur skall ni lyckas med att stycka upp deras försvar?
– Vi har en rätt god bild av hur vi vill spela mot lag som Kalmar, även om Nanne Bergstrand emellanåt överraskar i sina laguttagningar.

Hur är skadeläget inför morgondagen?
– Vi har haft ett par spelare under veckan som känt sig lite halvkrassliga, men med undantag av Lucas Ohlander och Mohamad Ramadan så tränade alla för fullt idag.

Även Patronen?
– Ja, han har ju varit borta en längre tid och inte kunnat köra för fullt. Sen precis när han började känna sig redo, så fick han sig en lättare smäll, men idag var han med och körde för fullt.

Truppen inför morgondagen, några förändringar?
– Ja, Rachid är åter i truppen

Preliminär startelva inför måndagens match:
Hansson,
Holgersson Nilsson Larsson Edman
Lindström Gashi Mahlangu Thern
Gerndt Jönsson

3 kommentarer

  1. Halleluleja – Patronen tränar igen men man undrar ju hur länge det dröjer innan stackaren åker på nästa smäll??

    På tal om smällar så är det dags för KFF att få uppleva en sådan på deras nya hemmaplan – ska bli skoj att få uppleva deras arena som känns väldigt lyckad av TV-bilderna att döma och snart är det bara en arena som behöver moderniseras och det är inte länge sedan den sågs som Sveriges bästa…

  2. Ja, arenautvecklingen i allsvenskan har gått förvånansvärt fort när man väl insåg hur pass dålig standarden faktiskt var. Men även om det fortfarande finns en hel del kvar att göra, så är det lite ironiskt, som du säger, att Olympia fram till inte alltför länge sedan ansågs som landets bästa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*