Inför Kalmar-HIF med Adil Kizil “Hela laget måste vara taggade och redo i varje match”

200224 Chefsscout Adil Kizil under en träning med Helsingborg under ett träningsläger den 24 februari 2020 i Ayia Napa. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92455

Måndagens premiärbesvikelse mot Varberg ligger nu bakom oss och det är dags att blicka framåt. Ikväll står Kalmar FF för motståndet i HIF:s första bortamatch för säsongen…

Det skulle det sitta fint med tre poäng ikväll för att komma in på rätt bana igen. Vi tog ett snack med chefsscouten Adil Kizil inför kvällens match.

En minst sagt tung förlust i premiären, hur har ni bearbetat den matchen?

Alla är väl medvetna om att vi inte kom upp i nivå varken defensivt, offensivt eller energimässigt i matchen som överlag var ganska dålig. Sedan handlar det mycket om att lägga den besvikelsen bakom sig och ladda om batterierna inför nästa match som kommer kort inpå.

Det kändes som att det fattades både glöd och fokus i matchen mot Varberg. Hur ska ni kunna hitta det i kvällens match mot Kalmar?

I och med avsaknaden av publik så har varje individ ansvar att tagga igång både sig själv men också sina lagkamrater inför varje match. Hela laget måste vara taggade och redo i varje match och det är någonting som vi har pratat om under de senaste dagarna.

Hur har skadeläget utvecklats?

Det är på bättringsvägen på alla fronter. Några kommer nog kunna vara med i kvällens match men vi vet inte exakt. Varje dag som går hjälper oss iallafall vad gäller skadeläget.

Tankar om motståndet för kvällen, Kalmar FF?

Det är ett lag som påminner mycket om Varberg i både formation och spelsätt. Man spelar ett rakt spel och med mycket energi vilket som sagt liknar måndagens motstånd till viss del, även om man samtidigt gör vissa saker annorlunda också.

Matchen spelas på Fredrikskans med start klockan 19.00

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*