Inför IFK Norrköping-HIF: Bryt ihop och kom igen!

Ikväll är det dags för den andra matchen denna vecka. Motståndet är IFK Norrköping och matchen spelas på balkongmattan på Nya Parken i Norrköping.

Efter den krasst sagt, klena insatsen, mot Mjällby i måndags, är det det dags för HIF att knyta näven i fickan, bryta ihop och komma igen. Revansch?
Revansch låter som en klyscha. Men det är klart att vi vill göra en bättre prestation än vad vi gjorde hemma mot Mjällby. Sen är det lite press på oss att göra det i en svår bortamatch mot Norrköping, säger Roar Hansen.

130331_Mattias_Lindstrom2
Lindström jublar efter mål mot Djurgården. Får vi se Lindström måla och jubla även ikväll?
Foto: Bjarki Tordarson

Det finns naturligtvis inga lätta matcher i Allsvenskan. Det har vi ju konstaterat. Och IFK Norrköping är definitivt en av de svårare, åtminstone på Nya Parken.
Norrköping är ett bra lag och är väldigt bra på hemmaplan. Man är tydliga i sitt spel och öppnade med två vinster som var bra. Det var säkert en liten missräkning att förlora mot Brommapojkarna senast. Självklart är de säkert också sugna på att komma tillbaka till vinnarspåret precis som vi, fortsätter Roar.

I två raka matcher har vi en bra matchöppning. Men jag vill se en fokusering över 90 minuter. Jag begär inte champagne-fotboll över 90 minuter, men däremot behöver man inte ha en så tydlig svacka som vi har haft i de två senaste matcherna. Får man en svacka så ska man kunna jobba hårt för att vinna fotbollsmatcher på olika sätt, avslutar Roar.

Peter Larsson är avstängd i dagens match, och ersätts förmodligen utav Baffo.

Dagens match är som bekant hyfsat tuff på förhand. Men jag vägrar tro att HIF inte brinner av längtan att visa hur bra de egentligen är. Så det blir en vinst för HIF, en knapp sådan, men en 1-0 seger är fortfarande värd tre poäng…

Matchtruppen:
Målvakter: 1. Daniel Andersson, 30. Pär Hansson.
Backar: 3. Loret Sadiku, 4. Waild Atta, 15. Emil Krafth, 16. Joseph Baffo, 21. Christoffer Andersson, 24. Erlend Hanstveit.
Mittfältare: 6. May Mahlangu, 7. Mattias Lindström, 8. Ardian Gashi, 13. Rachid Bouaouzan, 18. Rasmus Lindgren, 20. Alejandro Bedoya, 23. Daniel Nordmark, 31. Elias Andersson.
Anfallare: 9. Robin Simovic, 10. Álvaro Santos, 25. David Accam.

Indisponibla:
26. Peter Larsson (avstängd)
28. Jere Uronen (knä)

 

1 kommentar

  1. Hoppas du får rätt men nöjd om HIF gör första målet på Nya parken och det skulle kunna innebära vinst men tror det blir 1-1 & så tar vi 3 pinnar på söndag istället på Grimsta IP -:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*