Inför HIF-Varberg med Adil Kizil “Man har märkt av en väldig förhoppning och glädje bland alla att det snart drar igång”

200224 Chefsscout Adil Kizil under en träning med Helsingborg under ett träningsläger den 24 februari 2020 i Ayia Napa. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92455

Idag nalkas det äntligen premiär för HIF:s del i årets upplaga av Allsvenskan, sådär två månader senare än det egentligen var tänkt. Olympia kommer stå utan publik när HIF tar emot nykomlingarna från Varberg i den inledande matchen. Vi tog ett snack med chefsscouten Adil Kizil inför matchen och frågade bland annat om hur tankarna går inför premiären, samt hur man ser på det täta spelschemat som följer.

ÄNTLIGEN är det premiär! Hur går tankarna och vad är förväntningarna?

Först och främst tror jag att alla bara har längtat. De senaste två veckorna har man märkt en väldig förhoppning och glädje bland alla att det snart drar igång. Vad gäller förväntningar är det svårt då man inte riktigt vet var man står då det var så länge sedan man spelade. Förhoppningen är att vi går in med en bra attityd och är påkopplade från början.

Hur ser ni på att spela inför tomma läktare?

Allt blir mer individuellt och kvalité mot kvalité i och med att inte publiken är där. Alla spelare måste själva hitta tändningen som normalt hade kommit i samband med publikens vrål. Det är samtidigt svårt att förbereda sig på ett annorlunda sätt nu jämfört med om man spelat inför publik.

Hur ser truppen och skadeläget ut just nu?

Vi hade ett skadeläge under de senaste veckorna som nu har ljusnat en aning. Vi håller på att få tillbaka spelare men är samtidigt tunna på vissa positioner. Dock känner vi oss trygga inför matchen idag.

Hur ser ni på motståndet Varbergs BoIS?

Vi känner till motståndet väldigt väl. Det är ett lag som kan överraska som vi bland annat såg under försäsongen och i Svenska Cupen. Det är ett energiskt lag som jobbar väldigt hårt och springer mycket. De har sina styrkor och svagheter precis som alla lag och för vår del blir det viktigt att vi lyckas nyttja just deras svagheter.

Hur har ni förberett inför det täta spelschemat som nu kommer?

Vi har haft det i baktanke hela tiden. Det handlar mest om att ta saker dag för dag och fokusera på rehabiliteringen som kommer bli extremt viktig. Det gäller att alla tar hand om kropparna och kan återhämta sig och vara redo igen för nästa match då de kommer tätt, men det är samtidigt samma läge för alla lag. Våra tränare har full koll på detta men sen vet man aldrig hur kroppen reagerar på det täta matchandet kombinerat med det faktum att man inte spelat match på länge. Det kan bli klurigt på förhand men man kommer in i det mer efter ett par matcher när man börjat känna av tempot.

Matchen spelas på Olympia med start klockan 19. Tyvärr är ju publik, av förklarliga skäl, ej tillåtna men du kan ändå visa klubben ditt stöd genom följande:

Swisha valfritt belopp till 123 633 62 18 och märk med ”Di Röe”.

Gör en inbetalning till plusgiro eller bankgiro nedan och märk med ”Di Röe”
Plusgiro: 29 10 24-8
Bankgiro: 653-1511

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*