Inför HIF-Kalmar med Adil Kizil “Vi har revansch att kräva”

200224 Chefsscout Adil Kizil under en träning med Helsingborg under ett träningsläger den 24 februari 2020 i Ayia Napa. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92455

Efter många om och men om matchen mot Djurgården överhuvudtaget skulle spelas, tog HIF trots allt en välbehövlig seger mot Stockholmslaget. Det coronakaos som var orsaken fortsatte sedan för HIF som inte kunde träna i grupp även efter matchen, men sedan några dagar tillbaka är saker nu hyfsat återställda. Skånes Stolthet ligger på kvalplatsen inför kvällens bottenmöte mot Kalmar FF. Vi tog ett snack med Adil Kizil inför matchen.

Fantastisk seger senast. Hur lyckades ni med en sådan prestation trots omständigheterna, samt vad tar ni med er från matchen? 

Vi var ändå redo för att spela match trots alla omständigheter. Vi kände att vi hade en bra känsla i gruppen i veckan som ledde fram till matchen, och sen blev det också en “vi mot världen”-känsla som kanske gav ännu mer motivation än vanligt. Vad gäller matchen tar vi först och främst med oss energin och inställningen. Vi är ett bra spelande lag, vilket vi visat tidigare, men det kändes som att vi var ännu mer aggressiva och hade mer energi i matchen mot Djurgården vilket gjorde att vi bland annat vann mycket dueller. Variationen i spelet var bra också då vi spelade både kort men även lite rakare emellanåt, och det gjorde att vi kunde såra dem på olika sätt.

Kebba Ceesay såg stabil ut i matchen mot Djurgården. Hur ser ni på hans insats?

Kebba kom till oss i full form egentligen, så det var naturligt att han gick in och spelade direkt. Han spelade i en lite nygammal position som mittback i en trebackslinje, vilket han även gjort i både Sirius och Dalkurd tidigare. Den rollen är som klippt och skuren för honom med de egenskaper som han har och det syntes också i den senaste matchen där han kom till sin rätta ganska fort.

200830 Helsingborgs Kebba Ceesay och Djurgårdens Edward Chilufya under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Helsingborg och Djurgården den 30 augusti 2020 i Helsingborg.
Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0048

Hur ska ni ta andra raka segern ikväll mot Kalmar?

Det handlar bara om att ladda om och ta med sig det som var bra från den förra matchen, men samtidigt inte leva på den utan att nollställa inför nästa utmaning. Det är en viktig match för båda lagen ikväll vilket vi är väl medvetna om. Kalmar-matcherna brukar ofta ha mycket fajt i sig, och så lär det bli även ikväll. Vi har också en revanschlusta från den tunga bortaförlusten mot Kalmar tidigare i år, så nu känns det som att vi har revansch att kräva på hemmaplan.

Matchen mot Kalmar spelas på Olympia med start klockan 19.00

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*