Inför HIF-IFK Göteborg med Adil Kizil “Vi har förstått att vi är i ett läge där vi kommer få det tufft och att det är fyra finaler som gäller”

200224 Chefsscout Adil Kizil under en träning med Helsingborg under ett träningsläger den 24 februari 2020 i Ayia Napa. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92455

I HIF:s senaste match gick Malmö FF segrande ur ett av de tråkigaste Skånederbyna i modern tid. Falkenbergs seger över Djurgården innebar därmed att HIF återigen befinner sig på en av de två automatiska nedflyttningsplatserna. Med endast fyra matcher kvar, varav två är borta mot Elfsborg respektive Norrköping, växer oron i supporterleden. Dagens match är en tuff uppgift då nedflyttningshotade IFK Göteborg kommer till Olympia för ett riktigt ångestmöte. Vi tog ett snack med HIF:s chefsscout Adil Kizil inför dagens match.

Ännu en förlust senast. Hur såg ni på er insats i den matchen?

Först och främst är det alltid tungt att förlora ett derby. Vi tyckte att vi stod upp bra i 90 minuter och gjorde en hyfsad insats, men det viktigaste av allt var att vinna matchen och det är vi besvikna över att vi inte gjorde.

Det känns som att ni i många matcher spelat bättre än vad resultaten antyder. Hur frustrerande är det och hur ska ni göra för att få resultaten med er också?

På längre sikt är prestationerna såklart viktiga när man ska bygga något, men i dagsläget spelar de inte någon större roll då det endast är resultat och poäng som betyder någonting. Vi måste vinna matcher för att ta oss ur situationen vi befinner oss i, så enkelt är det.

Finns där ingen som helst oro över tabelläget när nu endast fyra matcher återstår?

Där vi befinner oss just nu är vår verklighet helt enkelt. Vi har förstått att vi är i ett läge där vi kommer få det tufft och att det är fyra finaler som gäller. Vi behöver gå in i varenda av de sista matcherna med en finalattityd där det endast är tre poäng som gäller.

IFK Göteborg är ett lag i en liknande situation och konkurrerar om samma platser i tabellen. Hur ska ni säkerställa att ni tar vara på möjligheten att slå dem idag?

Det viktigaste är inställningen. Vi måste gå in med inställningen att vi verkligen ska vinna den här matchen, och inte tänka alltför mycket på prestationen i sig. Det handlar om att ta fajten, se det som en final och verkligen gå för tre poäng. Det är det viktigaste av allt för oss idag.

Matchen spelas på Olympia med start klockan 17.30

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*