Inför HIF-Elfsborg: Man ur huse Helsingborgare!

Igår “snodde” IFK Göteborg serieledar-titeln från HIF. Ikväll är det dags att ta den tillbaka! Elfsborg kommer på besök på Olympia och det finns alla förutsättningar till att det blir en kanonmatch!

Förutom IFK Göteborg i Svenska Cupen, blir detta första riktiga matchen mot ett på förhand tippat topplag. Många pratar om att kvällens match mot Elfsborg, och nästa onsdags derby mot Malmö FF blir de riktiga “testen” på var årets HIF står.

Personligen är jag av den uppfattningen att varje enskild match i allsvenskan är ett “test”. Det finns aldrig några “enkla” matcher i serie som varvar olika vinnare år för år. Och tränare Roar Hansen håller med:
– Nästa match är alltid den viktigaste och svåraste. Att det just nu handlar om regerande mästarna ger bara extra tändvätska. Vi ska vinna på Olympia oavsett vilket motstånd vi möter i Allsvenskan, säger Roar.

publiken
Det ska bli en fotbollsfest ikväll!
Foto: Bjarki Tordarson

Väderprognosen skvallrar om att det blir en hyfsat skön och behaglig majkväll. Runt 18 grader och uppehållvid avspark, som ikväll är 19:07.

Inför Gefle-matchen och till viss del inför Häcken-matchen har det varit full aktivitet på marknadsföringen av matcherna. Inför kvällens match har det varit, av någon anledningen, mindre. Men jag hoppas att folk, efter sett bägge de tidigare matcherna, fått mersmak på att gå och se HIF live på Olympia. Även om kvällens match förmodligen blir mindre målrik än de senaste, är jag övertygad om att det kan bli riktigt härligt svenskt fotbollsgodis vi blir bjudna på!

Jag tippar på förhand att matchen slutar oavgjort, 2-2. Men jag hoppas jag har totalt fel och att HIF visar övriga lag att de är klubben som sitter i förarsätet på väg mot Lennart Johanssons Pokal.

Kvällens matchtrupp:

Målvakter: 1. Daniel Andersson, 30. Pär Hansson.

Backar: 3. Loret Sadiku, 15. Emil Krafth, 16. Joseph Baffo, 21. Christoffer Andersson, 24. Erlend Hanstveit, 26. Peter Larsson

Mittfältare: 6. May Mahlangu, 7. Mattias Lindström, 8. Ardian Gashi, 20. Alejandro Bedoya, 23. Daniel Nordmark, 31. Elias Andersson, 33. David Svensson

Forwards: 9. Robin Simovic, 10. Álvaro Santos, 25. David Accam.

Indisponibla:
13. Rachid Bouaouzan (höft)
28. Jere Uronen (knä)
32. Gustaf Jarl (baksida lår)

bbl_fredrik_ymer

 

 

1 kommentar

  1. Kanske man tror Elfsborg som motstånd lockar de x-ra tusen man fått på marknadsföringen man haft tidigare? Nog också inne på att det luktar oavgjort och sen vinner vi istället vår nästa bortamatch mot “lillebror” – men å andra sidan finns det bara en nolla kvar i Allsvenskan att spräck å det är Elfsborgs (än så länge) intakta förlustnolla…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*