Inför HIF – DIF

Foto: Bjarki Tordarsson

Äntligen premiär! Det är detta vi alla har längtat efter hela vintern. Nu är det vår!

Foto: Bjarki Tordarsson
Blir Lindström förste målskytt även i år?
Foto: Bjarki Tordarsson

Klockan 15.00 blåser domaren i pipan, då börjar vi på det oskrivna blad som är säsongen 2014. För motståndet står åter igen Djurgården. Samma premiärmotståndare som förra året. Men mycket vatten har runnit under broarna sedan dess. Motståndet tror Roar blir lite mer av höstens Djurgården och menar att det finns likheter mellan Pelle Olsson och förre tränaren Per-Mathias Högmo.

Roar Hansen säger att han har premiärnerver men att det inte är så mycket nervositet. Han tackar spelet i Svenska Cupen för det “Hade man inte spelat cupmatcherna hade man kanske stått här och hoppat.” säger han till HIF.se.

Foto: Bjarki Tordarson
Även Roar har premiärnerver!
Foto: Bjarki Tordarson

Tränaren är nöjd med försäsongen även om han inte tycker att laget har nått svindlande höjder, man har gjort det man ska helt enkelt och varit relativt förskonade från skador. Även om de skador som kommit på Landgren, Simovic och Björkman har känts tuffa. Roar betonar att det är laget framför jaget som ska göra det i år: “Där lite så vi får tänka denna säsongen, att det är verkligen laget Helsingborg som ska göra någonting här och vi behöver varenda spelare där. Att de supportar varandra och verkligen gör jobbet.”

pärra
Pär Hansson ser fram emot säsongen.

Även lagkapten Pär Hansson ser fram emot premiären: “Att få spela matcher där det gäller poäng är ju något man önskar. Det är ju därför man tränar så mycket. Fint väder och mycket folk på Olympia, både de som håller på HIF och de som håller på Djurgården, är en härlig inramning och utmaning.” säger han till Helsingborgs Dagblad.

Mycket folk kommer det bli, just nu sägs ca 13000 biljetter vara sålda, och tidigare under veckan har HIF gått ut med information om att man öppnar insläppet redan en och en halv timme innan avspark för att det ska bli så smidigt som möjligt. Djurgården har många tillresta fans då de även varit nere för att se Kvalserie hockey mellan Rögle – DIF under gårdagen och det blev stökigt under natten då bland annat HIFs supporterpub The Headless Swan attackerades och vandaliserades. Vilket medförde att flera personer fick föras till sjukhus och att puben inte kommer kunna hålla öppet i eftermiddag. Samlingen för HIF supportrar sker därför vid Utposten och Helsing istället.

Jag hoppas att det blir en premiär som kan resa sig över nattens händelser och att det blir glädje och förväntan som präglar dagen.

Startelva: P. Hansson – E. Krafth, P. Larsson, L. Sadiku, C. Andersson – A. Gashi, D. Svensson – M. Lindström, A. Khalili, D. Accam – Á. Santos.
Avbytare: C. Johansson, A. Smárason, E. Boateng, A. Linde (mv), D. Nordmark, A. Kinnander, J. Uronen.

Indisponibla
A. Landgren (knä)
R. Simovic (ljumske)

Björn Velander BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*