Inför HIF – Åtvidabergs FF

 

11150798_10205462338895520_2385181809639360918_n

Kan de rödblåas dåliga trend vända när den förre huvudtränaren Roar Hansen besöker Olympia för första gången med sitt nya lag?

Oavgjort och mållöst mot Örebro senast – efter två raka bortamatcher får HIF:arna äntligen spela på Olympia igen, och det till supportrarnas initiativ “Röd lördag”. Att döma av tonerna är det god stämning både i truppen och i supporterleden inför matchen.

– Stämningen i truppen är på topp. Det känns skönt att vara hemma igen efter en lång resa till Stockholm och sen via Örebro. Vi tränade lite lätt igår och även idag. Vissa saker gör vi väldigt bra mot Örebro och dessa tar vi med oss och odlar vidare. Sedan måste vi bli noggrannare i vårt passningsspel och inte bjuda på för mycket omställningar, säger manager Henrik Larsson till HIF.se.

Gästerna Åtvidaberg leds av den tidigare HIF-tränaren Roar Hansen, som haft lite motgångar resultatmässigt med sitt nya lag. Tabelläget ser inte så bra ut och en poäng på de sex senaste matcherna talar väl för att helsingborgarna borde kunna vända sin egen dåliga trend, men tränare Larsson är ödmjuk.

– Åtvidaberg har många farliga och duktiga spelare. Samtidigt är det vi som har hemmaplan och intentionen att föra matchen. Det är viktigt att vi har ett högt passningstempo samt visar beslutsamhet när vi tar fram boll och går på avslut.

I truppen har vicekaptenen Johan Mårtensson anslutit till skadelistan efter att ha fått en hjärnskakning senast mot Örebro. Glädjande är dock att Simovic och kapten Larsson är tillbaka efter avstängning. Även Pär Hansson är med i truppen igen efter att ha råkat ut för magsjuka senast.

Matchtrupp:
1. Matt Pyzdrowski (mv), 2. Carl Johansson, 3. Frederik Helstrup, 4. Fredrik Widlund, 6. Andreas Landgren, 7. Mattias Lindström, 8. Victor Pálsson, 9. Robin Simovic, 14. Lalawélé Atakora, 15. Emil Krafth, 18. Jordan Larsson, 19. Darijan Bojanic, 20. Emmanuel Boateng, 21. Mohamed Ramadan, 24. Anton Kinnander, 26. Peter Larsson, 29. Jesper Björkman, 30. Pär Hansson (mv), 42. Astrit Ajdarevic.

Indisponibla:
5. Johan Mårtensson (skadad)
10. Anton Wede (skadad)
13. Alexander Achinioti-Jönsson (skadad)
16. Mikael Dahlberg (skadad)
28. Jere Uronen (skadad)

Matchen börjar 16:00 – glöm inte att ta på dig en röd tröja och slut upp på “Nya Olympia”. #rödlördag

 

Emil.Carlsvärd.BBL

bbl_jimmy_fors

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*