Inför Helsingborgs IF – Syrianska FC

Segern mot Vasteras var odiskutabel Foto: Tobias Barkskog

Cupäventyret går vidare. Efter den fina starten mot Västerås i söndags väntar nu en tuff motståndare i Syrianska FC matchen spelas på plan 10.

Det blev en bra start på cupspelet för Helsingborg och redan på söndag kväll står det klart huruvida det blir en kvartsfinal i cupen för laget nästa helg eller inte.

– Det är härligt när det är lite tätt och att det händer saker hela tiden. Vi ska ut och leverera en bra insats, och det kommer inte bara för att man pratar om det. Utan vi måste verkligen gå ut och leverera det arbetet som vi gjorde senast mot Västerås för att få det resultatet vi vill ha här hemma, säger manager Henrik Larsson till HIF.se

Ikväll är det Syrianska som står för motståndet, ett lag som man lottats mot i cupspelet tidigare och haft framgång. Vid seger ikväll innebär det att Helsingborg går upp på första platsen i gruppen inför den avslutande matchen på söndag.

– Vi måste vara på tårna hela tiden. Jag tycker att vi var väldigt mycket på tårna mot Västerås. Men jag har pratat med spelarna om att det är viktigt att vi har fokus och gör de sakerna som vi gjorde mot Västerås. Det kommer krävas att vi går upp något hack till, fortsätter Henrik Larsson.

Jere Uronen får förnyat förtroende på vänstersidan Foto: Samone Falkman
Jere Uronen får förnyat förtroende på vänstersidan
Foto: Samone Falkman

Pär Hansson skadade sig som bekant under uppvärmningen i Västerås och är borta några veckor. Målvaktstränare Daniel Andersson finns därför med i matchtruppen, men mest troligt är att Matt Pyzdrowski vaktar målet i matchen.

Undertecknad tror vi får se följande startelva: Pyzdrowski  – Krafth, Johansson, Björkman, Uronen – Atakora, Bojanic, Mårtensson, Wede – Larsson, Ajdarevic.

Matchtruppen

Målvakter: Pyzdrowski, Andersson
Försvarare: Johansson, Krafth, Uronen, Björkman, Jarl
Mittfältare: Mårtensson, Lindström, Pálsson, Wede, Achinioti-Jönsson, Atakora, Bojanic,
Anfallare: Ajdarevic, Larsson, Ramadan

Skadelistan

Andreas Landgren (baksida höft)
Robin Simovic (underben)
Mikael Dahlberg (rygg)
Emmanuel Boateng (skinka)
Anton Kinnander (känning)
Peter Larsson (ljumskar)
Pär Hansson (brutet lillfinger)

bbl_jimmy_fors

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*