Inför Helsingborgs IF – Halmstads BK

I den tjugonde omgången av årets upplaga av allsvenskan tar Helsingborgs IF emot Halmstads BK. Matchen spelas imorgon kväll 19:00 på Olympia.

Det blir tredje gången gillt som HIF ställs mot Halmstads BK i år. Resultatmässigt är det hemmalaget som har fördelen, detta efter vinst i allsvenskan och ett oavgjort resultat i Cupen. Men manager Larsson har full respekt för motståndet.

– Halmstad är ett bra lag. Där är inga dåliga lag i Allsvenskan. Det låter som ett tråkigt svar men det är ett faktum. Vi måste komma upp i hundra procent och vara beredda att ta kampen imorgon, för det kommer det att bli, säger Larsson till klubbens hemsida

HIF kommer närmast från en bortaseger mot ett annat halländskt lag, Falkenberg, Halmstad i sin tur ligger inför den här matchen på kvalplatsen och kommer närmast från en mållös tillställning mot tabelljumbon Åtvidaberg.

Jag tror att matchbilden kommer vara snarlik den senaste matchen mot Falkenberg. Vi har våra förväntningar om hur Halmstad kommer att spela. Så får vi se om det blir så eller så måste vi kunna hantera om det blir annorlunda, fortsätter Larsson.

Tidigare i veckan förstärktes truppen med hemvändaren Rade Prica. Anfallaren finns med i truppen till imorgon men lär troligtvis inleda matchen på bänken.

Han är inte i hundra procent matchform än. Men det visste vi om. Man ser att det är ett erfaret proffs som springer och träna här ute, avslutar Larsson.

Matchtrupp:

  1. Matt Pyzdrowski (mv), 2. Carl Johansson, 3. Frederik Helstrup, 5. Johan Mårtensson, 6. Andreas Landgren, 7. Mattias Lindström, 8. Victor Pálsson, 9. Robin Simovic, 10. Anton Wede, 11. Arnór Smárason, 13. Alexander Achinioti-Jönsson, 14. Lalawélé Atakora, 18. Jordan Larsson, 19. Darijan Bojanic, 20. Emmanuel Boateng, 22. Rade Prica, 28. Jere Uronen, 29. Jesper Björkman, 30. Pär Hansson (mv).

Indisponibla:

  1. Emil Krafth (rygg)
  2. Mikael Dahlberg (rygg)
  3. Peter Larsson (hjärnskakning)
Foto: Samone Klinteberg
Foto: Samone Klinteberg

bbl_jimmy_fors

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*