Inför helgens matcher

 • Stärkta av segern mot AIK satte sig HIF precis på bussen upp till Åtvidaberg och mötet med jumbon ÅFF. Även om matchen spelas på konstgräs så skall HIF försöka upprepa det fina spelet från i söndags. Samtidigt tar Akademin emot Lindome, i en måste match, på Olympiafältet

  Foto: Björn Wijk
  Blir det fortsatt förtroende för Pálsson i backlinjen?
  Foto: Björn Wijk

  – Jag var nöjd med helheten. Efter en mindre bra insats mot Djurgården går vi in och leverera någonting vi kan vara stolta över. Det var en bra match, säger HIF:s manager Henrik Larsson till HIFs Officiella sida.

  I det förra mötet, i början av sommaren, vann HIF komfortabelt med 3-0 efter mål av Jordan Larsson, Ema Boateng och Peter Larsson. Just den sistnämnda får HIF klara sig utan imorgon då mittbacken åkte på en hjärnskakning senast. – Peter mår inte bra och är inte aktuell för morgondagens match, säger Henrik Larsson.

  Fredrik Helstrup tränade som vanligt idag och är, troligtvis, åter tillbaka för spel imorgon. Och även om både Calle Johansson och Jesper Björkman är med i truppen så valde Henrik Larsson, något överraskande, att fylla på med ännu en försvarare. Det handlar om Akademins 19-årige back, Jon Birkfeldt, som alltså blir den senaste i raden av unga talanger som kommer med i A-truppen.

  Dock visade det sig att Birkfeldt, i den senaste matchen med Akademin, åkte på sitt tredje gula kort och är därmed avstängd för spel i den kommande matchen – oavsett på vilken nivå och med vilket lag. Nu kan den unga försvararen dock trösta sig med att han registrerats för spel och kan således spela, med såväl A-laget, som Akademin under resten av säsongen.

  IMG_6725.JPG

  Detta innebär, i sin tur, att även Akademin får klara sig utan Birkfeldt då man, under morgondagen, tar emot Lindome kl 14 på Olympiafältet. Man kan ju lugnt säga att Akademin behöver gå för seger då man, inför matchen, parkerar sist i serien med enbart två segrar på 14 försök. Dock kan det bli läge för två debutanter att få presentera sig. Det handlar om Eskilsminnes 19-årige mittfältstalang Jonathan Levi och försvararen från PSG, Alexandre Ricourt.

  På skadelistan står, förutom Peter Larsson, fortfarande Mohamed Ramadan (baksida) och Emil Krafth (rygg). Dessutom blev det u, under gårdagen, klart att Gustav Jarl (AFC United) och Anton Kinnander (Motala) lånas ut därav deras frånvaro.

  Peter Larsson missar morgondagens möte med ÅFF Foto: Samone Klinteberg
  Peter Larsson missar morgondagens möte med ÅFF
  Foto: Samone Klinteberg

  Att jumbon kommer bli ett lätt byte för HIF är knappast något som Henrik Larsson håller med om – Vi lyckades vinna hemma. Men den som tror att det blir en enkel match bara för att vi vann mot dem hemma och gjorde en bra match senast mot AIK är fel på det. Åtvidaberg har inte förlorat sen återuppstarten. Det krävs att vi absolut är på topp imorgon för att få det resultatet vi vill ha.

  Matchtrupp mot Åtvidaberg: Matt Pyzdrowski (mv), Carl Johansson, Frederik Helstrup, Johan Mårtensson, Andreas Landgren, Mattias Lindström, Victor Pálsson, Robin Simovic, Anton Wede, Arnór Smárason, Lalawélé Atakora, Mikael Dahlberg, Jordan Larsson, Darijan Bojanic, Emmanuel Boateng, Jere Uronen, Jesper Björkman, Pär Hansson (mv),

  Martin Klinteberg BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*