Inför Halmstads BK – Helsingborgs IF

Foto: Björn Velander
Förra året var det badtema när HIF gästade Örjans Vall.
Foto: Björn Velander

Imorgon reser A-laget några mil norrut för att möta Halmstad på Örjans Vall. Det brukar bli bra matcher och vi hoppas att laget kan resa hem med tre poäng i bagaget.

Det har varit en hektisk inledande vecka av allsvenskan, detta blir den tredje matchen på åtta dagar och än så länge har den första trepoängaren inte bärgats.

– Tittar man på det stora hela är jag nöjd. Men jag skulle givetvis velat att vi tog tre poäng hemma mot Falkenberg. Så är det nu och vi kan inte ändra det. Utan nu tittar vi framåt mot nästa match som är Halmstad och det är skönt att matcherna kommer tätt. Enda nackdelen är att vi inte hinner träna så mycket som vi bör göra. Men vi ska nog få ordning på det också, säger Henrik Larsson till HIF.se

Foto: Bjarki Tordarson
Chrisse hitar vi numera i Halmstad
Foto: Bjarki Tordarson

Under de matcher som spelats, mot Kalmar borta och Falkenberg hemma, har man inte lyckats producera mål framåt, men i gengäld har man varit stabila bakåt. Nu vill den gamle skyttekungen ”Henke” se laget prestera mer framåt.

– Vi måste våga penetrera och ha ett djupledshot mer än vad vi haft. I Falkenbergsmatchen har vi tre 100-procentiga målchanser där det handlar om att vi ska få en bättre träff på bollen. Då gör vi mål också, fortsätter Larsson.

Foto: Bjarki Tordarson
Krafth tar plats till höger i backlinjen.
Foto: Bjarki Tordarson

Halmstad stod för motståndet i en av de tre gruppspelsmatcherna i Svenska Cupen. Då spelade man i Helsingborg och matchen slutade oavgjort, 1-1, den nye tränaren Janne Jönsson börjar sätta sin prägel på laget och det märks på plan.

– Halmstad har en tydlig spelidé om hur de vill spela och anfalla. De gillar att lägga in bollen bakom motståndarnas backlinje och sedan binda fast den där. Det är ett lag som arbetar hårt. Det blir en härlig utmaning för oss imorgon.

Matchtrupp

Målvakter: Hansson, Pyzdrowski
Försvarare: Helstrup, Krafth, Landgren, P. Larsson, Uronen
Mittfältare: Mårtensson, Pálsson, Lindström, Wede, Atakora, Bojanic, Boateng,
Anfallare: Ajdarevic, Kinnander, Ramadan, J. Larsson

Skadelistan

Calle Johansson
Mikael Dahlberg

bbl_jimmy_fors

1 kommentar

  1. Trevligt Anton fått plats i truppen igen men trist det verkar skett på Robins kostnad då han var bra senast tycker jag – känningar av skada igen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*