Inför GAIS – med P-O Ljung

En kort stund efter att dagens träning på Olympia avslutats får vi tag på P-O som är på Heden för att följa matchen mellan Ramlösa Södra och Lindsdals FF (division två, södra götaland).
– Klubbarna har ett nära samarbete och det är alltid någon ur ledarstaben som brukar vara på plats på matcherna. Vi har ju flera yngre spelare som här kan få speltid, vilket är väldigt viktigt för deras utveckling.

Medan flertalet påbörjade sin ledighet hamnade P-O istället i skolbänken. Utbildningen sträcker sig fram till årsskiftet och bland kurskollegorna märks bland annat GAIS-tränaren Alexander Axén, som P-O sprungit på ytterligare en gång under sin ledighet.
– Ja, vi var på Legoland med familjen och de hade uppenbarligen tänkt i samma banor.

0-1 & 0-1 är resultaten från de två senaste hemmamatcherna mot Makrillarna. Hur tänker Ni göra så att det inte står samma siffror på resultattavlan imorgon kväll?
– Vi måste vara ödmjuka inför uppgiften, samt klara av att vara heta och svala samtidigt, då skall det nog kunna gå vägen imorgon. Matcherna mot GAIS brukar bli täta med hög intensitet.

– Har för mig att vi för två år sedan misslyckades med att hålla känslorna i styr och då drabbades av någon utvisning. Ifjol blev vi under en kort period självsäkra och det straffade sig också.

På dagens träning saknades Hannu Patronen, samt Christoffer Andersson och Lucas Ohlander.
De båda senare är på väg tillbaka från skador och tränade idag individuellt, medan Patronen fortfarande lider av yrsel vid överansträngning. Marcus Bergholz som uppges ha problem med en häl är indisponibel inför morgondagen och ersätts i truppen av Abdul Khalili. Även Erik Edman stod idag över något enstaka moment, men bedöms ändå som spelklar och inleder på bänken.

Alejandro Toledo, 20 år från Boca Juniors och Fernandon Marquez, 24 år från Crucero Del Norte provtränar båda för tillfället med HIF. Skymtar Ni en potentiell Diego?
– Nej, inte ännu, men det tar ju normalt lite tid att acklimatisera sig. De kommer att vara kvar och träna med oss tills månadsslutet, sen får vi se vad som händer.

Mycket talar således för att HIF startar med följande manskap imorgon:
Pär Hansson, Erik Wahlstedt, Marcus Nilsson, Peter Larsson, Marcus Holgersson, Rachid Bouaouzan, May Mahlangu, Ardian Gashi, Mattias Lindström, Rasmus Jönsson, Erik Sundin

Men även om Alexander Gerndt tycks inleda på bänken, så finns det gott om skyttekungar på planen imorgon. Inte minst hos motståndarna, där såväl Razak Omotoyossi som Olympiapublikens gunstling Alvaro Santos numera återfinns.

Inför morgondagen hoppas vi på sol, mycket folk, samt tre poäng……

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*