Inför Fremad Amager: Träningsrapport och intervju med Benjamin Acquah: “Fansen är underbara”

210607 Helsingborgs Benjamin Acquah under en träning med Helsingborg den 7 juni 2021 i Helsingborg. Foto: Niclas Jönsson / BILDBYRÅN / COP 273 / NO0033

HIF tränade under lördagen inne på Olympia inför morgondagens träningsmatch mot Fremad Amager. AOH:s Anthony Thörn intervjuade Benjamin Acquah under veckan om första tiden i Helsingborg, upplevelsen att spela på Olympia och betydelsen av fansen på läktarna.  

Jag gjorde en intervju med dig när du anlände men nu har du varit här ett tag, hur har upplevelsen varit i Helsingborg hitills?

” – Den har varit väldigt bra. Som jag sa när jag kom hit, människorna är underbara och vänliga här. Jag anpassar mig till systemet här och jag är väldigt nöjd med mina lagkamrater och tränare. De försöker lära mig varje dag eftersom att de vet att jag är ny i miljön.”

Laget har gått igenom en lite tuffare tid och försöker komma tillbaka där de kan vara spelmässigt, hur har uppehållet varit?

” – Vi har förberett oss bra. Vi har tränat tre veckor nu och vår fysiska kondition är hög, lagkänslan är bra och vi hoppas kunna nå vår absolut högsta nivå, för det är det vi har tränat för.”

Lite mer fans på läktarna här mot Varberg, hur var den upplevelsen? Att spela för första gången på Olympia med Fans på läktaren?

” – Det var underbart! Jag bara föreställer mig om det hade varit 10 000 fans på läktaren istället, de är helt underbara. När man hör de skrika så får man mycket uppmuntran, när folk kommer hit för att kolla på oss så måste man vara säker på att de och klubben är nöjd när matchen är slut. Det var en väldigt fin upplevelse [Mot Varberg]. Utan supportrarna är fotbollen ingenting.”

Jag vet inte om du har hört nyheterna som kom denna veckan om att över 3000 fans är tillåtna på läktarna, hur mycket ser du fram emot den möjligheten… Att ha så mycket supportrar här på Olympia?

” – Mycket… Jag älskar att spela inför fans eftersom att jag hörde rösterna och suportrarna i bakgrunden, det gör att man vill vinna för dem. För supportrarna spelar det ingen roll hur man spelar, vinst är allting som betyder någonting. Allt som betyder någonting är 3 poäng och att de är nöjda när de går hem.”  

Under dagens träning spenderade man en stor del av det lite lättare passet på spel inåt bakåt för avslut samt tvåmålsspel. Lagen under Tvåmålsspelet såg ut som följer:

Lag Blå: Assad Al Hamlawi, Anderas Granqvist, Casper Widell, Bödvar Bödvarsson,-  Brandur Hendriksson, Rasmus Jönsson, – Wilhelm Loeper, Noel Mbo, – Dennis Olsson, Anthony Van den Hurk.

Lag Gul: Andreas Landgren, Ravy Tsouka, Charlie Weberg, Emil Hellman, – Vladislav Kreida, Benajmin Acquah, – Adam Kaied, Viktor Lundberg,  – Alhaji Gero, Max Svensson.

Som vanligt märks Granqvists närvaro på träningarna. Som Mattias Lindström var inne på i AOH-podden vill man som sagt sätta en startelva inför matchen mot Akropolis om en vecka. Laget kommer därför till stora delar vara ordinarie samt vara mycket lik den startelva som var mot Varberg.

Wilhelm Loeper är som sagt avstängd mot Akropolis. Utifrån det jag har sett på träningarna kommer det antagligen vara Adam Kaied som spelar på Loepers plats. Adam Kaied är absolut bäst inne i mitten men har med sin teknik fortfarande de kvalitéer som krävs för att spela en sådan roll.

Dagens träning avslutades efter en dryg timme. 

Vill du höra intervjun med Mattias Lindström så hittar du det via spelaren nedan

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*