Inför Elfsborg-HIF

Efter 2-2-matchen borta mot IFK Göteborg i lördags, står HIF inför ett nytt klassikermöte när man åker till Borås och spelar mot Elfsborg. Matchen spelas dessutom, pga ombyggnad av Borås Arena, inomhus i Rydahallen

Elfsborg tränas för tredje året av Jimmy Thelin, och satsar ungt i år. Klubben har lyft upp fem egna talanger från sitt U 19-lag i seniortruppen, och bl a värvat den 23-åriga försvararen finländaren Leo Räisänen från FC Den Bosch, målvakten Mathias Dyngeland, 24 år, från Sogndal, den 18-årige anfallaren Jacob Ondrejka från Landskrona BOIS, mittfältarna Mattias Özgun från Degerfors, 22 år och Alexander Bernhardsson, 21 år, från Örgryte, och försvararna Stian Gregersen, 24 år, från Molde och Christopher McVey, 22 år, från Dalkurd där han var på lån från Boråslaget. Man har också tappat kända namn som Simon Lundevall, Jonathan Levi, Stefan Ishizaki och Jon Jönsson.

Elfsborg ligger på femte plats i den allsvenska maratontabellen och HIF på sjätte. Guliganerna har sex SM-guld, varav de senaste från 2006 och 2012, tre cupguld och ett guld i supercupen. Man har slagit Häcken med 1-0, spelat 1-1 mot MLS-laget Atalanta och 0-0 mot Nashville i Florida hittills i årets träningsmatcher.

I HIF gjorde lånet från Bayern Munchen, HIF-sonen Alexander Timossi Andersson, debut i senaste träningsmatchen mot Änglarna. och gjorde en bra insats med bl a ett kyligt målpass till Brandur Hendrikson. IFK Göteborg var det något bättre laget på Bravida Arena men matchbilden böljade hit och dit och 2-2 var inte helt orättvist till slut. Olof Mellberg fortsätter att laborera med spelarna som sig bör på försäsongen. En hel del börjar fungera allt bättre i spelet, bl a på mittfältet, på kanterna och i anfallsspelet. Försvaret har en hel del att vidareutveckla, och laget behöver bli säkrare i passningsspelet. Men det är tidigt på året än så det är ganska gott om tid. Kaptenen Andreas Granqvist fick lättare skadekänningar senast men vi hoppas att det inte är så allvarligt. HIF-truppen är inte helt spikad än, bl a uttalades sig Olof Mellberg i HD om att man vill ha in en rutinerad central mittfältare, om det sen blir aktuellt med en eller ett par utlåningar så måste även de platserna fyllas.

HIF åker till Borås med följande trupp:

Matchen spelas 17.30 i Rydahallen som ligger på Ryda Sportfält fem minuter ifrån Borås Arena. Inträdet är 50 kr, fri entré under 16 år. Bortasupportrar placeras längst bort till höger på läktaren sett mot planen. Hallen tar 750 platser. Parkering sker på Ryda Sportfält med kort promenad sista biten.

AOH drivs, i stor utsträckning, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*