Inför Blåvitt – med P-O Ljung

Grattis till segern i hemmapremiären. En taktisk triumf?
– Tack. Vi mötte ett väldigt bra lag som också är en utav de förhandstippade favoriterna till SM-guldet, och lyckas ändå vinna. Mycket tack vare att vi har en god organisation med bra struktur där alla vet sina roller. Spelet i sig blev kanske avsiktligen mer försiktigare från båda håll än i premiären, men i det stora hela så kändes det ändå tryggt.

Antalen avslut på mål talade i vart fall till hemmalagets fördel.
– Jo, men även om statistiken aldrig ljuger, så speglar den kanske inte hela bilden. Men vi är nöjda med hur vi genomför matchen, samt att vi lyckades ta med oss tre poäng i slutändan.

Kevin Amuneke provtränar med klubben, vad har du fått för intryck utav honom?
– Det är lite för tidigt att uttala sig om då han ännu inte är uppe på 100%, men vi har ingen brådska utan vill se hur bilden växer fram. I motsats till hur det brukar gå till när man får hit provspelare, så finns det ännu ej något datum bestämt där vi tvingas till ett beslut. Och om det visar sig intressant så blir en övergång aktuell först till sommaren.

IFK Göteborg har inlett säsongen med två förluster och det har redan börjat höjas röster för tränarens avgång. På senare tid även hårt kritiserade för att vara monotona i sin anfallsfotboll, men P-O höjer ändå ett varningens finger

– Resultaten har kanske inte gått i IFK Göteborgs favör under de två lnledande omgångarna, men det är så små marginaler som avgör. I premiären var de klart med fram tills de får en utvisning emot sig, som gör att Örebro lyckas ta över matchen och även avgöra den. Och mot BK Häcken tar de först ledningen, men träffar även stolpen två gånger, samt missar ett avslut från nära håll. Allt under de första 45 minuterna. Men istället för en ledning med 4-0 i paus, fick vi se Häcken komma ut och avgöra matchen på en dryg kvart. De har precis som vi en bra mix av unga och rutinerade spelare så det blir en tuff match

Ingen risk för underskattning då från Er sida?
– Nej, det blir det inte tal om. Matcherna mot IFK Göteborg är alltid tungviktsmöten, speciellt för de mer rutinerade spelarna. Och kan vi bara förhindra djupledsspelet med Robin Söder och Tobias Sana, samt avstyra inspelen till Tobias Hysén, så har vi goda chanser.

Hannu Patronen, Raschid Bouaouzan och Mohamad Ramadan är fortfarande på skadelistan medan det från dagens träning rapporteras om att Alexander Gerndt har känning i höger vad. Enligt HD så räknar Conny med att han skall komma till spel imorgon. Och annars?

– Vi får se hur det ser ut imorgon, men skulle han inte kunna spela så har vi naturligtvis en alternativplan.

Truppen inför morgondagen.
Målvakter: Daniel Andersson, Pär Hansson
Försvarare: Erik Edman, Markus Holgersson, Joseph Baffo, Erik Wahlstedt, Marcus Nilsson, Peter Larsson.
Mittfältare: Marcus Bergholtz, May Mahlangu, Mattias Lindström, Ardian Gashi, Christoffer Andersson, Johan Eiswohld, Simon Thern.
Anfallare: Erik Sundin, Alexander Gerndt, Rasmus Jönsson

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*