Inför Akropolis-HIF “Nu är det viktigt att inte få hybris”

210810 Helsingborgs spelare jublar efter fotbollsmatchen i Superettan mellan Helsingborg och Landskrona den 10 augusti 2021 i Helsingborg. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / COP 240 / MA0089

HIF behöver vinna borta mot ett nytänt Akropolis för att hänga med i toppen. Extra kul är dessutom att stockholmarna förstärkt backlinjen med en fd HIFare…

HIF åker till Stockholm och möter Akropolis som har vaknat upp på allvar ur sina dödsryckningar, när serien vänder. Många hade nog börjat räkna bort Stockholmslaget som länge parkerade på en nedflyttningsplats. Men nu har man sprattlat till på allvar de senaste omgångarna och tagit sju poäng av tolv möjliga på de senaste fyra omgångarna, sedan man föll med 1-0 på Olympia direkt efter fotbolls-EM. Framförallt har man fått fart på målskyttet, och på anfallaren Marcus Burman som gjorde två mål i bortasegern i Västerås i senaste matchen.

När HIF vann med 1-0 hemma mot Akropolis för ett par veckor sedan, imponerade man inte spelmässigt. Efter ett ledningsmål i första halvlek, hade man som så många gånger förtvivlat svårt att fortsätta anfalla, utan tappade fart och initiativ under andra halvlek. Det var mest tur plus att Akropolis var dåliga och ineffektiva som gjorde att HIF kunde bärga en trepoängare i den matchen.

I går kom beskedet att den förre HIFaren Jesper Björkman värvats till klubben. 28-åringen skall, med sin rutin och erfarenhet, stärka upp klubbens läckande försvar. Nu återstår det att se om Björkman får debutera redan imorgon och vilken skillnad det ev kan ge för motståndet

HIF reser till Stockholm med en stor dos stärkt självförtroende efter derbysegern mot BOIS på Olympia i tisdags. Efter årets bästa match när det gällde som mest, bevisade spelarna att de har mental styrka att kämpa för varandra en hel match, ända till att den feta damen sjunger sin blues, och slutsignalen ljuder. Många spelare gjorde sina främsta individuella prestationer för året i skånederbyt, Rasmus Jönsson som varit starkt ifrågasatt jobbade som en furie på sin defensiva mittfältsplats, han vann bollar, slet i närkamper, jagade hem, fördelade passningar med sin unika spelförståelse och spred krigarvilja till sina lagkamrater. Vi som varit med ett tag fick Ardian Gashi-vibbar av att se Rasmus spela i tisdags kväll.

210810 Helsingborgs Rasmus Jönsson och Landskronas Filip Olsson under fotbollsmatchen i Superettan mellan Helsingborg och Landskrona den 10 augusti 2021 i Helsingborg.
Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / COP 240 / MA0089

Wilhelm Loeper sprang oavbrutet över stora ytor, snurrade med BOIS-försvaret och skapade flera vassa målchanser med sina högerinlägg. Adam Kaied var outtröttlig med sitt kantlöpande, sin fina teknik och sin förmåga att göra sig spelbar, hålla i bollen och dessutom göra snygga mål. Han fick kröna en jättebra insats med sitt första seriemål i HIF:s A-lag. Men det som kanske imponerade mest var att 18-åringen Casper Widell verkligen tog chansen när han fick den. Att gå in som startspelare, efter att mest fått nöta bänk, och göra en så gott som felfri insats, just i ett derby mot BOIS, tyder på en extra stark vinnarskalle.

Även om många spelare gjorde starka insatser mot BOIS, ska man lyfta laginsatsen och Jörgen Lennartssons coachning efter segern. För första gången i år såg vi HIF visa upp det vi har längtat efter, ett tryggt grundspel, där alla hittade rätt i sina positioner, där alla enheter kuggade i varandra och där alla jobbade stenhårt för varandra.

Nu är det viktigt att inte få hybris inför lördagens match mot Akropolis. Varje match är en ny utmaning och HIF kan snabbt komma ner på jorden, om man tappar fokus. Men om man har hittat rätt grundtrygghet i en spelmodell som den man visade mot BOIS, och jobbar vidare på den mentala inställningen med att man ska vinna, kosta vad det kosta vill, så kan HIF-supportrarna se fram emot en rolig höst. Tre poäng mot Akropolis när serien vänder på lördag är inom räckhåll, om bara HIF vet vad som krävs.

Matchtruppen
1. Anders Lindegaard (mv)
2. Ravy Tsouka
5. Brandur Hendriksson
6. Andreas Landgren
7. Viktor Lundberg
8. Vladislav Kreida
10. Rasmus Jönsson
11. Rasmus Karjalainen
13. Wilhelm Loeper
14. Casper Widell
15. Assad Al Hamlawi
19. Bödvar Bödvarsson
20. Dennis Olsson
21. Charlie Weberg
24. Emil Hellman
25. Kalle Joelsson (mv)
27. Benjamin Acquah
31. Adam Kaied
39. Anthony van den Hurk

Stöd oss på Patreon så vi kan fortsätta vår bevakning av världens finaste förening!

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*