Inför AFC-HIF ”Vi kommer ändå att ställa ett starkt lag på banan”

Det blir tredje matchen på kort tid när HIF tar sig upp till Eskilstuna för att möta AFC. Vi tog som vanligt ett snack med Christoffer Andersson och frågade om AFC som lag och läget i truppen.

Förlust mot AIK senast, hur har ni gjort för att ladda om?

Det är mycket upp till individen själv att se att se till att återhämta sig och få i sig energi. Vi har kört lite extra med de som har behövt det och förberett oss som vanligt genom att förbereda truppen på matchen genom videoanalys och gå igenom hur AFC spelar.

Hur är läget i truppen? Såg att nu när truppen presenterades var Almeida med till exempel

Vi har fått göra en del förändringar på grund av bortfall som innebär att vi tagit in Carl Thulin och Mattias Almeida och lite juniorer. Truppen är lite tunnare på grund av olika anledningar men vi kommer ändå att ställa ett starkt lag på banan. AFC befinner sig i ett liknande läge som oss då de också har lite bortfall och de kommer från en tuffare period.

Hur ser du på AFC som motståndare?

Det är generellt ett stabilt lag som försvarar sig genom mer markeringsspel vilket skiljer sig från en del andra lag i serien och det är något vill utnyttja. Det är ett hårt jobbande lag som är kompakt och ett ganska homogent lag som sliter för varandra. De har även en del spelare som har fina offensiva kvalitéter men finns samtidigt några svagheter som vi vill utnyttja. De är byggda på ett lite annat sätt än var de var under förra säsongen och, som sagt, finns det svagheter vi vill utnyttja.

Mattias Almeida, som är utlånad till Värnamo, ansluter till truppen mot AFC Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Pga skadeläget så åker både utlånade Carl Thulin och Mattias Almeida samt Filip Sjöberg och Adham El-Youssef från U19-laget med till Eskilstuna. Kundai Benyu, Alexander Farnerud, Mohammed Abubakari, Pär Hansson och Andreas Granqvist står samtliga på skadelistan medan Anders Randrup stannar hemma pga familjeskäl

HIF kommer till spel med följande trupp:

1. Tom Glover (mv)
3. Fredrik Liverstam
5. Johan Persson
6. Andreas Landgren
8. Mamudu Moro
9. Rasmus Jönsson
11. Adam Eriksson
13. Mattias Almeida
15. Max Svensson
21. Charlie Weberg
23. Carl Thulin
25. Kalle Joelsson (mv)
34. Filip Sjöberg
36. Noel Mbo
38. Adham El-Youssef
57. Markus Holgersson
69. David Boysen
99. Andri Bjarnason

Matchen spelas på Tunavallen, i Eskilstuna, med start klockan 16.00

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*