Inför AFC-HIF med Viktor Götesson: “Jag får vara lite kaxig och säga att vi vinner”

210227 AFC Eskilstunas Viktor Götesson deppar under fotbollsmatchen i Svenska Cupen mellan AIK och AFC Eskilstuna den 27 februari 2021 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / BILDBYRÅN / COP 106 / AE0035

HIF ligger på andra plats i Superettan och har guldläge att dryga ut ledningen mot lagen nedanför och sätta sig i en bra sits för att ta klivet upp till Allsvenskan. I eftermiddag står AFC Eskilstuna på menyn och AOH fick tag i hemmalagets anfallare, Viktor Götesson, för att höra hans tankar kring matchen.

Segern mot BoIS, och det faktum att toppkonkurrenterna tappat poäng, innebär att HIF har allt att vinna i eftermiddagens möte med AFC Eskilstuna. Med de förra Allsvenskarna verkar ha toppat formen efter en svag inledning. Inte minst på hemmaplan. Med andra ord så står Di Röe inför en riktigt tuff utmaning på Tunavallen. AOHs Fabian Månsson lyfte luren till Viktor Göransson, anfallare i hemmalaget, för att höra hur han såg på säsongen och eftermiddagens motstånd

Ni i AFC har haft en ganska blandad säsong. Hur skulle du beskriva den så här långt?

Jag skulle säga att vi är starka på hemmaplan och svaga på bortaplan helt enkelt. Vi leder ligan i poäng på hemmaplan och sist på bortaplan, så det är verkligen delat och lite det spöket som har varit för oss i säsongen som helhet. Vi har gjort bra matcher och även lite sämre matcher, men vår topp är ganska bra tror jag.

Ni är väldigt starka på hemmaplan som du säger. Vad tror du ligger bakom det?

Det är svårt att säga. Vi tränar varje dag på arenan och känner oss trygga med vårt spel där, men det är klart väldigt svårt att peka på något exakt för då hade man ändrat på det till bortamatcherna också. Men någon faktor måste det vara.

Vad har ni ansett om HIF denna säsongen?

De började inte superbra direkt, men har kommit igång mer och mer nu allteftersom. Själv kommer jag från Skåne och då är det Malmö och Helsingborg som är Skånes lag lite grann, så det blir en riktigt rolig match som kommer nu till helgen.

Hur går tankarna inför lördagens drabbning?

Det blir en viktig match till helgen. För oss handlar det om att haka på de andra lagen i toppstriden och för Helsingborg handlar det om att kunna dra ifrån i och med att vissa av de andra lagen där uppe, Landskrona exempelvis, har tappat poäng. Så det står mycket på spel i en sådan här match.

Slutligen, hur skulle du förutspå att lördagens match samt resten av säsongen utspelar sig för båda lagen?

Jag får väl vara lite kaxig och säga att vi vinner matchen här hemma i och med att vi varit så bra där, men det blir tufft såklart. Helsingborg är ett starkt lag som på något sätt alltid lyckas ta sig ur knipa och vinna matcher, så man är nog med i toppen ända till slutet och förhoppningsvis är vi med där också.

Hela intervjun, med Viktor Götesson, kan du höra i den senaste AOH-podden

Matchtrupp
2. Ravy Tsouka
5. Brandur Hendriksson
6. Andreas Landgren
7. Viktor Lundberg
10. Rasmus Jönsson
11. Rasmus Karjalainen
13. Wilhelm Loeper
14. Casper Widell
15. Assad Al Hamlawi
18. Alexander Nilsson (mv)
19. Bödvar Bödvarsson
20. Dennis Olsson
21. Charlie Weberg
24. Emil Hellman
25. Kalle Joelsson (mv)
27. Benjamin Acquah
31. Adam Kaied
39. Anthony van den Hurk

Matchen spelas på Tunavallen, i Eskilstuna, med start klockan 17.00.

Stöd oss på Patreon så vi kan fortsätta vår bevakning av världens finaste förening!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*