Ibland blir man bara så trött..

Svenska fotbollsförbundets nyfunna recept på att komma tillrätta med läktarproblemen börjar på allvar likna en fars. Att bötfälla de redan hårt ekonomiskt ansträngda klubbarna kan mycket väl vara början på slutet för svensk fotboll.

Missförstå mig inte nu. För det är självklart inte acceptabelt att stå och skrika vad som helst på en läktare, likaså finns det ett regelverk kring budskap som framförs på banderoller, flaggor etc.
Att stämningen på läktarna emellanåt blir intensiv, bör å ena sidan inte gälla som en godtagbar ursäkt att någon verbalt eller visuellt kränks. Å andra sidan vet vi att människor emellanåt agerar irrationellt, samt annorlunda i grupp, än på egen hand.

Det är matchdelegaten som i sin rapport till förbundet vidareinformerar om vilka överträdelser som gjorts i samband med match. Om än klantigt, så blir det nästintill pinsamt när klubbar kan bestraffas för vilket mönster de klipper på gräset. På gränsen till diktatoriskt blir det först när man kan bestraffas för att ifrågasätta förbundets synsätt. Frågan hur man löser problemen kvarstår och medan några menar att problemen bör lösas internt, förespråkar andra en individuell bestraffning.

Kommer osökt in på hur det hela hade slutat om exempelvis Halmstad BK, vars ekonomiska läge är prekärt, dagen före den sista omgången skulle drabbas av infiltratörer. Som dels klippte gräset i cirklar, hade flaggor och banderoller med nationalistiska budskap,samt under 90 min sjöng nidramsor om domaren.

Oavsett så är jag övertygad om att böter till klubbarna inte är den rätta vägen att gå.

AOH avser att framöver granska förbundets normer och regelverk. Vi hoppas kunna bringa klarhet i frågan, då det för närvarande förefaller, milt uttryckt, diffust om vad som faktiskt gäller.

1 kommentar

  1. Kan bara bli bättre när Lagrell tackar för sig & går…
    Visst har han sett till att SvFF:s skattekista är välfylld (dock inte tack vare honom främst utan mest pga Lagerbäcks/Söderbergs framgångar med alla slutspel) men inga av dessa intänkter har gått tillbaka för sådana projekt som ekonomiskt stöd för arena/plan-förutsättningar, och hans s.k. diplomatiska förmågor vilket man bör ju ha som ledare har han nog glömt i Landshövdingskansliet i Växjö och dit bör han snarast ta sitt pick & pack!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*