Conny- dagen efter: Inga problem med Gerndt

Inte läge att säga grattis till gårdagens insats?

– Nej det kan jag väl hålla med om, men det var i alla fall bättre än förra året. Fast man vill alltid ha tre poäng så lite trist är det. Men efter första halvlek så var vi glada att vi fortfarande var med i matchen resultatmässigt.

Det var inte någon bra första halva..

– Verkligen inte. Det var riktigt eländigt.

Med tanke på det var vi många som undrade över varför det inte gjordes byten i halvtid.

– Vi hade behövt byta 8/11-delar och förde ett resonemang och kom fram till att snacka igenom det i pausen och ge de på plan en chans att revanschera sig och det blev ju mycket bättre efter paus även om vi hade förtvivlat svårt att skapa klara målchanser. Därför gjorde vi bytet med Gerndt med 20 minuter kvar. Det blev en konstig match. Gais stressade oss till misstag men skapade ändå inte något under första kvarten. Det kändes lite som om våra spelare tänkte att det här löser sig eftersom våra tekniska misstag ändå inte ledde till direkta farligheter. Men så funkar det ju inte, vilket vi såg i går.

Gais gör det ju bra i första dessutom

– Ja det kan man inte ta ifrån dem. Deras höga press gör att vår kvalitet blir för dålig och spelet lite väl statiskt. Efter paus får vi bättre ordning på detta men som sagt utan att direkt skapa några farligheter. Igår var det kollektivet som föll ihop i första.

Rachid hade det jobbigt i första.

– I andra kom han högre upp i banan och hade ett par inspel som var nära men ändå inte nådde fram. Dessutom avslutade han fler gånger igår än vad han gjort på hela sin tid i HIF innan..

Tyvärr en gång när han kunde ha frispelat Lindström.

– Det stämmer men det är lättare att se från sidan, läktaren och i tv än att göra det på plan. En vis man sa till mig en gång att en match på plan och en match från läktaren är två helt skilda världar.

Hur ser det nu ut inför Norrköping på söndag?

– Ja det har vi bara funderat på men det kan ju hända rätt så mycket under veckan så det får vi se senare i veckan hur vi formerar laget.

Några skador?

– Inte mer än de sedan innan. Patronen, Stoffe och Bergholtz. Stoffe tränade ett hårt pass idag så vi får se om han får någon reaktion i morgon. Bergholtz har problem med sin häl. Ja och Lucas Ohlander är också borta. Han får inte ordning på sina vader och det är synd. Det är aldrig bra att ha så mycket skador som han har haft och då även Eiswohld och Bergholtz…

Det skrivs en massa om Gerndt och tolkas som han har divafasoner. Idag gick det att läsa i Sportbladet att han inte kom på en obligatorisk middag efter matchen igår. Häromdagen sas det att han bara uteblivit från en träning.

– Det är stämmer inte när det gäller träningen och det andra är för att komma undan medias frågor. Det är absolut inget som stör truppen eller oss i ledarstaben. Alexander har hela tiden visat en professionell inställning och det finns inga problem oss emellan. Vi har verkligen ingenting att anmärka på när det gäller Alexander. På tal om Norrköping, ses vi där?

Självklart, vi kommer att åka med andra HIF:are ner till matchen jag och Roland Nordqvist så vi ses där!

– Ja det gör vi!

Lycka till på söndag!

– Tack!

1 kommentar

  1. Och stackars Patronen som åker på knepigare & sega skador hela tiden och där kan man inte tala om någon kroniskt skadad fotbollslirare likt Bakkerud en gång i tiden eller vad Ohlander tycks vara på väg & bli…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*