Hur man bygger upp ett intresse (eller inte)

Den 2/7 går startskottet för Helsingborgs IF:s europaturné och för motståndet står FC Mika.

Inför denna match har man på förhand aviserat att med undantag för sektion 37 bara kommer att hålla de nedre läktarna på Västra/Östra öppna. Årskorten gäller ej för denna match och priserna ligger på 120:-/vuxen, samt 60:- för barn/pensionärer. Finns även biljetter för 30:-/st som erbjuds föreningar om minst 15 personer.

Dessvärre känns det här lika logiskt som SVFF planering av den inhemska cupen. Hur man hypar ett intresse *not*. Jag kan köpa att det här inte direkt var en ultimat motståndare i första rundan, men varför ge upp redan innan det börjat ?

Finansiella orsaker anges som skäl till att man ej vill hålla hela Olympia öppet. Inte heller tror man att den kommer att locka speciellt många åskådare till Olympia, speciellt inte då TV4 aviserat att man tänker direktsända matchen.

Men egentligen….
Om vi bara ser till det ekonomiska så vore det en bättre ekonomisk deal för föreningen att erbjuda årskortinnehavare sina normala platser till förfogande. Erbjuda billiga biljetter till övriga, samt kränga souvenirer i massviss samtidigt, samt lämna WO i returmötet.

Undrar förresten om ideella föreningar ingår i gruppen som kan köpa biljetter för 30:-/st. I så fall borde ju Kärnan, Raggeline och HIF-vänner kunna fylla upp en 1000 platser. För fler än så lär inte dyka upp med denna typ av marknadsföring.

Låt debatten börja:
Gör man rätt från klubbens sida att försöka minimera skadorna ?

2 kommentarer

 1. Svårt läge för klubben.

  Nog kan man ana en viss uppgivenhet på förhand. Man ska dock ha klart för sig att det finns grunder för det här agerandet:
  Det är mitt i semestertider
  Det är ingen “välkänd” motståndare
  Tidigare kvalrundor har visat att intresset är svalt

  Inte ens i UEFAs gruppspel kom man upp i siffror som motsvarade publiksnittet man hade i Allsvenskan. Är det dålig marknadsföring eller bristande intresse? Catch 22.

 2. FRågar du mig angående HIFs agerande så är jag som medlem i HIF samt Årskortsinhehavare besviken.
  Jag löser Årskort för att jag önskar sitta på min plats alla matcher jag blir medlem i HIF för att stötta klubben men också ta del av de förmåner som ett medlemskap inebär bla att ha förtur på matchbiljetter osv.
  Nu väljer HIF en lösning som jag anser vara fel att alla platser helt plötsligt kostar det samma och att man erbjuds mindre bra platserär inte ok.
  Nej erbjud alla trogna medlemmar och Årskortsinehavare en bra deal som visar att man månar om den kategorin av supporter .

1 trackback/pingback

 1. hd.se - Intressant om HIF i Europa - Sportbloggen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*