HIF’are i exil – Stefan Svensson

Stefan från Vetlanda är HIF-supporter sedan 1992.

– Jag är egentligen ingen Helsingborgare, inte ens en skåning. Men då jag lever ett liv i småland där elitfotboll är en bristvara, ursäkt skickas till Kalmar, Jönköping och Öster så klart, så fastnade jag för ett speciellt lag för nästan tjugo år sedan, Helsingborgs IF.

– En av mina stora favoriter på den tiden i svenska landslaget var Mats Magnusson. Och naturligtvis blev jag nyfiken på det lag som han flyttade hem till från proffslivet i Portugal. Inte nog med att “Masse” spelade för Helsingborg, en av de största svenska fotbollsspelarna genom tiderna, Henrik Larsson, hade precis påbörjat sin karriär. Detta blev liksom laget som fastnade för mig. Ett lag som inte ens spelade i högsta ligan, men som lockade horder med publik var de än spelade. Detta var laget som fastnade i mitt hjärta, Helsingborgs IF.

– Jag försöker se åtminstone ett par matcher live på Olympia varje säsong. Dessutom så åker jag gärna på Helsingborgs bortamatcher då det passar. Men jag ser alla övriga matcher på tv, missar inte en match oavsett vad!

– Förra året var det tänkt att jag skulle åka ner till Helsingborg och fira guldet, likt 1999. Men så blev inte fallet, tyvärr. I år är jag än mer säker på att guldet hamnar på rätt ställe. Därför har jag redan planerat in semesterdag, dagen efter att sista omgången spelas (den 23 oktober) för att åka med HIF-arna från Göteborg till Helsingborg för att fira natten lång!

2 kommentarer

 1. Nu maste jag fa skriva av mig lite… For de 3 HIFare i Exil bor iallafall i Sverige och kan klara sig med att ga ner till narmaste sportbar och kunna se vart HIF… Sjalv ar jag bosatt i Madrid och ja, det gor ju inte att begaret att folja HIF.

  Jag har saklart sjalvforvallat mig pinan att bosatta mig utomlands under de senaste 8 aren och ja, sporadiskt hittat live streams och aven nar man haft rad betalt csports for kassa live streams…
  Sr.se har helt klart varit min basta van senaste aren…
  Och Denckers nya mani i att filma inslag och skriva i sportsbloggen far en att kanna sig riktigt nojd.
  Sjalvklart planeras resor hem enbart for att kunna se en match. Nu i pask vankas hemmamatch mot Syrianska med mig pa laktaren!

  Den roda trojan foljer dock alltid med under min 8 ar utomlands. Halsduken ar det forsta som aker upp pa vagen i nya lagenheter och trojan inviger alltid stadens forsta joggingtur!

  Det ar jobbigt, men alltid en frojd att med kraftanstrangningar folja mitt alskade HIF!

 2. Känner igen mig i din berättelse från tiden då man själv bodde utomlands. Vissa ögonblick, som lyckan som uppstod när någon faktiskt kände igen matchtröjan man bar, glömmer man aldrig.

  Hör gärna av dig till redaktionen om du är intresserad av att bli en av HIF:arna i exil på AOH. Du är mer än väl kvalificerad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*