HIF vidare i Svenska Cupen

I tider när det mest handlat om dystra ekonomiska besked så kom igår en glädjande nyhet. HIF är vidare i Svenska Cupen.

svenskacupen

I det gruppspel som nu pågår i Svenska Cupen påbörjades den sista och avgörande omgången redan igår när Torslanda åkte till Ljungskile. Där fick laget som fått epitetet skrällgäng efter att man slagit ut Kalmar och senare även slagit Syrianska, återigen se sig besegrade när Ljunskile vann med klara 2-0.

Det betyder att det som i teorin varit klart sen tidigare, nu verkligen är klart. HIF har avancerat till kvartsfinal i Svenska Cupen redan innan lagets sista match har spelats. Däremot är inte matchen mot Syrianska en betydelselös historia. Kvar att slåss om är fördelen av hemmaplan i kvartsfinalen. Just nu har HIF den fördelen som sista av fyra lag.

För att behålla fördelen av hemmaplan i kvartsfinalen så krävs seger mot Syrianska och gärna med många mål. Samtidigt får tex. inte Häcken vinna med tre mål mer än vad HIF gör. Just nu ser det ut så här bland gruppettorna.

  1. Göteborg…….+12 mål 6p
  2. Malmö………..+9 mål 6p
  3. Elfsborg………+8 mål 6p
  4. Helsingborg…+6 mål 6p
  5. Häcken……….+5 mål 6p
  6. Sirius………….+2 mål 6p
  7. Åtvidaberg…..+4 mål 4p
  8. GAIS…………..+1 mål 4p

Sista omgången är som sagt splittrad. Häcken spelar sin sista match mot Mjällby redan i morgon så i det fallet kan Helsingborg gå på resultatet, medan Sirius spelar samtidigt som HIF då man möter Assyriska på bortaplan. Så att det är full fart framåt som är ordern från Roar är ingen vild gissning, vilket bäddar för en underhållande match på söndag.

Första matchen på Olympia, HIF har allt att vinna och väldigt lite att förlora. Väderrapporten lovar förvisso mulet väder men uppehåll. Det är med andra ord mycket som talar för att första besöket på Olympia slutar i dur.

Björn Velander BBL

1 kommentar

  1. Tror nog inte Sirius är ett hot men Häcken kan på en bra dag säkert vinna med 3-4 mål över Mjällby, men tror på en tät drabbing där med kryss. Men viktigaste är att Roar & Co gör sitt jobb så behöver man inte tänka på det – härligt att kulan är i luften igen på Olympia!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*