HIF tog andra raka segern borta mot Åtvidaberg

HIF kom till bortamatchen mot Åtvidaberg med en seger i ryggen efter en väldigt bra match hemma mot AIK. Frederik Helstrup var tillbaka efter sin skada däremot var kapten Peter Larsson borta efter hjärnskakningen han drog på sig i matchen mot AIK. 

Det var Roar Hansens Åtvidaberg som tidigt tog tag i matchen och skapade ett antal chanser genom framför allt Simon Skrabb. Redan i den andra minuten hade han ett skott i kryssribban. Trots detta var det ologiskt så att det var HIF som tog ledningen genom Robin Simovic i den 21:a minuten efter ett fint förarbete av Lalawele Atakora. Detta var en ledning som, trots att det var Åtvidaberg som skapade flest chanser, stod sig till halvtid.

Atakora Foto: Björn Wijk
Atakora stod för ett fint förarbete till 1-0 målet. Foto: Björn Wijk

Det dröjde bara tio minuter in i den andra halvleken innan Simovic slog till igen. Efter en hörna där Pálsson blivit dragen i tröjan så fick HIF straff, denna förvaltade Simovic säkert. Åtvidaberg gav sig dock inte utan fortsatte att skapa chanser. I den 62:a minuten kom utdelningen på en bra slagen frispark som nickades in av Tor Øyvind Hovda. Närmre än så kom aldrig Roar Hansens lag och HIF kunde därmed inkassera sin andra seger i rad. 

De gula korten som Johan Mårtensson och Lalawele Atakora drog på sig innebär att de är avstängda i HIF:s nästa match på fredag mot Kalmar.

 


 

Åtvidabergs FF- HIF
Mål: Robin Simovic  21´, 54´(straff), Tor Øyvind Hovda 62´
Publik: 2856
Domare: Markus Strömbergsson, Gävle
Varningar: HIF: Johan Mårtensson, Andreas Landgren, Lalawele Atakora ÅFF: Tor Øyvind Hovda, Maouricio Albornoz, Andreas Dahlén

 

Startelva: Pär Hansson – Andreas Landgren, Frederik Helstrup, Victor Pálsson, Jere Uronen – Lalawélé Atakora (89), Johan Mårtensson, Darijan Bojanic , Anton Wede (69) – Robin Simovic , Jordan Larsson (71)

Inbytta: Ema Boateng (69), Mikael Dahlberg (71), Mattias Lindström (89)

Övrig trupp: Matt Pyzdrowski (mv), Carl Johansson, Jesper Björkman, Arnor Smarason

Spelarbetyg från gårdagens seger hittar ni här.

Albin.evertsson.BBL

 

1 trackback/pingback

  1. Veckan som gick – v30 | | Allt Om HIF |

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*