HIF stuvar om i det medicinska teamet

201129 Helsingborgs tränare Rickard Engström under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Helsingborg och Falkenberg den 29 november 2020 i Helsingborg. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN / COP 115 / AB0026

Helsingborgs IF genomför förändringar i det medicinska teamet runt A-laget.

Rickard Engström, som under det senaste året verkat som assisterande tränare med inriktning fotbollsfys, lämnar HIF efter säsongen. Han sa upp sig redan i somras av familjeskäl.

– Att lämna Helsingborgs IF redan efter en säsong är utan konkurrens det tuffaste beslut jag tagit i min karriär. Dock har corona och nyinflyttning inte varit en bra kombination och jag väljer därför, självklart, att prioritera familjens välmående. Det är dock med ett tungt hjärta då jag trivts väldigt bra i HIF och känner att jag har bra förutsättningar att utvecklas här. Degraderingen gör det hela ännu svårare då jag inget hellre vill än att hjälpa klubben tillbaka till den nivå den förtjänar. För mig ska Helsingborgs IF slåss i toppen av allsvenskan och jag är övertygad om att klubben kommer komma tillbaka där den hör hemma. Jag vill tacka alla medarbetare som jobbat hårt under ett tufft år, säger Rickard.

– Vi tackar Rickard som arbetat hårt under ett svårt år. Vi har under lång tid varit medvetna om hans familjesituation och är tacksamma över att Rickard i god tid meddelade oss om att han vill lämna. Vi önskar honom stort lycka till i framtiden, säger klubbdirektör Joel Sandborg.

Vi vill tacka Rickard för hans arbete under året och önskar lycka till i framtiden!

180529 Dale Reese, performance and medical coordinator under en pressträff med ledarstaben i Sveriges fotbollslandslag den 29 maj 2018 i Båstad.
Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92052

Dale Reese ny ansvarig för det medicinska teamet i HIF

Helsingborgs IF är överens med Dale Reese om ett 3-årsavtal som gör idrottsskadeterapeuten till ansvarig för det medicinska teamet för HIF:s A- och ungdomslag.

Dale kommer närmast från IFK Norrköping där han har varit sedan 2010 som idrottsmedicinsk- och prestationskoordinator, en roll som han även har i det svenska herrlandslaget sedan några år. Tidigare har han varit verksam i ett flertal klubbar, bland andra IFK Göteborg.

– Det är med stor förtjusning jag tar mig an uppdraget i Helsingborgs IF. Jag har följt klubben i många år från distans och när jag fick förfrågan var det inga tveksamheter. Fotbollen har utvecklat sig till en idrott som kräver uthållighet, snabbhet, samt många beslut under en match och för det krävs en bra kondition och ledning. HIF är just den utmaning jag tycker om, att kunna utvecklas tillsammans tillbaka till Allsvenskan och befästa vår plats i fotbollens finrum.  Det kräver ett hårt arbete från alla, säger Dale.

HIF:s lagkapten och blivande sportchef har lång erfarenhet av att arbeta med Dale.

– Dale är en av de allra bästa som jag arbetat med, om inte den bästa. Han har en väldigt stor erfarenhet inom fotbollen och har jobbat på högsta nivå under längre tid. Vi ser framemot att ha honom hos oss och utveckla arbetet med såväl det skadeförebyggande som rehabilitering, säger han.

Vi hälsar Dale varmt välkommen till HIF!

Fysioterapeuten Victor Dymne lämnar klubben efter många år. Vi tackar honom för hans fina och långa arbete för föreningen. Samarbetet med fysioterapeuterna från Ryggakuten som hjälpt till under 2020 avslutas också.

Klubben fortsätter jobba aktivt med att anställa en fystränare/fysioterapeut inför nästa år.

Källa: HIF.se

1 trackback/pingback

  1. HIF “värvar” åter från Norrköping – Allt Om HIF

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*