HIF-spelare smittad med coronaviruset

Helsingborgs Armin Gigovic Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92353

I kväll går HIF ut med att klubbens mittfältare, Armin Gigovic, har testats positiv för corona. Spelaren, som inte deltog i matchen mot AIK, mår bra och är isolerad. Han kommer att vara hemma till dess att han är symptomfri.

Mot Sirius satt han på läktaren med hänvisning till behova av vila. När det var dags för söndagens bortamöte, mot AIK, kände sig den 18-årige mittfältaren dålig och valde att stanna kvar på hotellet. Ikväll bekräftar klubben att mittfältaren har testat positivt för Corona.

– Vi har varit noga med att följa alla riktlinjer från SvFF och de generella principer som gäller vid symptom. Principerna skiljer sig inte från vad som gäller för sjukvårdspersonal. Vid ett tidigare skede hade vi ett misstänkt fall i klubben som visade sig vara negativt. Vi har nu, precis som då, haft en tät dialog med både fotbollsförbundets medicinska kommitté och infektionskliniken i Helsingborg. Vi känner oss trygga i sättet vi hanterar situationen på och är oerhört observanta på ifall det skulle hända mer, säger lagläkare Harald Roos till klubbens hemsida

Det finns strikta regler från förbundets medicinska kommitté och protokoll som följs i samband med såväl träningar som matcher. Bland annat har samtliga spelare, ledare och övriga anställda som rör sig runt laget varje morgon fyllt i ett självskattningsformulär med kroppstemperatur och frågor som rör symptom.

Vi på AOH önskar Armin ett snabbt tillfrisknande

Källa: HIF.se

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*