HIF och Åge är överens?

Från ett par olika håll har jag under dagen nåtts av ryktet att HIF och Åge är mer eller mindre överens om kontraktet. Detta är väl ungefär i samma stil som runt Alvaro i vintras så det är ju än så länge som att betrakta som obekräftat rykte.

Det är inte lätt att avgöra hur mycket och vad man ska publicera från allt det man hör runt föreningen. Jag nås dagligen av uppgifter från än den ena än den andra och uppgifterna kommer, vilket kanske inte många tror, från alla typer av folk. Från den mest inbitne supportern med största SIF-hat till den mest inbitne supportern med största förkärlek till honom. Detta gör att informationen kring en och samma sak spretar. Och det spretar inte så lite heller.

Utifrån given information försöker jag luska reda på vad som är närmast sanningen. I just detta fall har jag från ett par-tre källor hört att HIF är mycket nära att sluta avtal med Åge Hareide. Detta vore ju fantastiskt. Samtidigt läser vi i danska tidningar att Santos blivit kontaktad av HIF. Santos vore med sin ödmjukhet ett perfekt nyförvärv som ju utropades som KLAR i slutet av januari.

Den totala kostnadsbilden på Alvaro blev dock för stor och HIF valde att backa ur sedan Alvaro på en lördagsträning än en gång slagit upp en gammal ljumskskada. Det var dock inte helt gemensam syn på att man skulle avstå Alvaro men då Razakpengarna inte än kommit in i kassan så fanns inte möjligheten att lösa honom. Än mindre efter att Alvaro själv löst ut sig från sitt Sochauxkontrakt och därmed inte kunde göra något avkall på sin ersättning.

HIF tackade i alla fall nej med hänsyn till kostnaden i förhållande till skadebilden. Allt var i övrigt färdigförhandlat. Med andra ord var det en olycklig(?) träningsinsats som satte stopp för Alvaro i vintras.

Jag hävdade i vintras att Alvaro inte skulle värvas för att spela tillsammans med Henke utan att han skulle ses som en värvning för 2010 när Henke lagt skorna på hyllan. Alvaro hade då fått den tid han behövde för att komma i form. Detta visade sig ju stämma i Örgryte. Alvaro levererade ett antal klassmål i höst och var tillsammans med Åge orsaken till att ÖIS var nära att klara sig kvar.

Personligen ser jag gärna Alvaro i HIF igen men risken är att det inte går att matcha de bud som kan komma från Djurgården eller Danmark. Att Alvaro skulle spela i Blåvitt eller ljusblåvitt ser jag för otroligt.

13 kommentarer

 1. Ojojoj. Nu börjar internetabstinensen krypa i kroppen. Får väl vänta tills på söndag(måndag – läsa i hd) då Åge ska meddela Öis.

 2. Intressant Leif. För idag berättade en nära vän till mig som har kontakt med två från HIF styrelse att Åge antagit budet samtidigt accepterat det då man tydligen gjort likt ÖIS där Åge kan styra lite mer än vad en tränar normalt gör. Kontraktet sträcker sig till 31 december 2013. Välkommen ÅGE!

 3. Andra källor gör dessvärre gällande att Åge har accepterat ÖIS bud också.
  Det handlar inte om det, ÅGE har accepterat både HIF och ÖIS bud när det gäller Lön & Vilkor.
  Det vi väntar på är vilket alternativ han väljer.

 4. Hur går det med Åges kontrakt? Dina källor säger att det i praktiken var klart för någon vecka sen? Mina säger annat.

  Trovärdigheten i den här bloggen står nu på sin spets. Kan du lita på dina skvallerkällor i HIF eller har dom gått på samma mina som Åge lagt ut?

  Hareide har tydligen tackat nej till att komma tillbaka till Helsingborg. Han tränar tydligen hellre ett lag i Superettan än att åka ner till Öresund igen, det säger väl det mesta?

 5. Så efter att ha varit extremt positiv i fredags och vissa källor säger att han är klar har han nu gått till att nobba HIF?!

  Jag tvivlar lite….

 6. Kan inte se att jag påstått att det var klart för någon vecka sedan. Angående trovärdigheten så finns det väl en anledning till att kategorin heter “rykten och spekulationer”?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*