HIF möter hemmastarkt Åtvidaberg

Foto: Bjarki Tordarson
Robin Simovics karriär fortsätter på de spanska öarna Foto: Bjarki Tordarson

Under dagen har HIF tagit sig upp till Östergötland för mötet med Åtvidaberg på klassiska Kopparvallen i morgon. Det är en svår uppgift laget har framför sig.

Foto: Bjarki Tordarson
Simovic är tillbaka i truppen.
Foto: Bjarki Tordarson

Helsingborg har vunnit två matcher borta i år, mot Mjällby och mot Brommapojkarna. Åtvidaberg å sin sida har bara förlorat två matcher hemma.

“De har ett ganska bra lag. Jag tror att det kan vara lite underskattning från vissa motståndare. Det ska det inte bli från vår sida. Vi har sett dem på video och är bra förberedda.” säger Karl-Gunnar Björklund till HIF.se

Även om Roar tycker att laget efter sommaren har börjat spela bättre och bättre, även om senast var ett undantag, så är han medveten om att omställningen från gräs till plast är svår. “När man går från naturgräs till konstgräs så tar det i regel 20–25 minuter av matchen innan man är inne i spelet. Det är främst i försvaret det tar lite tid att anpassa sig. men vi har så bra försvarsspel och teknik att vi ska kunna spela bra oavsett vilket underlag vi spelar på.” säger tränaren till Helsingborgs Dagblad.

Matchtruppen:
2. Johansson, 5. Mårtensson, 8. Pálsson, 9. Simovic, 10. Santos, 11. Smárason, 15. Krafth, 16. Dahlberg, 18. J. Larsson, 19. Bojanic, 20. Boateng, 21. C. Andersson, 22. Linde, 25. Accam, 26. P. Larsson, 28. Uronen, 29. Björkman, 30. Hansson, 31. E. Andersson

Björn Velander BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*