HIF kan nå Allsvenskan i kostym

I dag drar 27:e omgången av Superettan igång med mötet mellan Norrby och Örgryte. För HIF-supportrarnas vidkommande är söndagens möte, mellan AFC och Falkenberg, betydligt intressantare. Med rätt resultat kan nämligen HIF fira det Allsvenska avancemanget redan i helgen

Med tre poäng till andra platsen och hela tio till kvalplatsen så är det kanske inte konstigt att det blåser Allsvenska vindar, i Helsingborg, redan nu. Men med fyra omgångar kvar så tänkte vi reda ut läget inför helgens toppmöte som, med rätt utgång, kan innebära att HIF är klara för högsta serien utan att ens behöva byta om till spel…

Vid en ev seger, för Hasse Eklunds Falkenberg, så kan nämligen inte AFC Eskilstuna komma ifatt HIF och därmed så är Skånes Stolthet klara för avancemang. Vid ett oavgjort resultat så ser det hyfsat ljust ut för HIF då man enbart behöver plocka en ynka poäng på de återstående fyra matcherna för att avståndet skall vara ointagligt.

Skulle däremot AFC stå som segrare så skiljer det sju poäng och Eskilstuna laget kan då, rent teoretiskt, gå förbi HIF under förutsättning att skåningarna endast lyckas bärga två poäng på det resterande spelschemat.

Skånes Stolthet å andra sidan har egentligen avgörandet i egna händer då man, vid en ev seger mot Halmstads BK på tisdag, säkrar de nödvändig poäng som innebär att AFC inte kan komma i fatt och Helsingborg därmed blir sämst två och kan därmed inkassera en, av två, direktplatser till 2019 års Allsvenskan.

Resterande matcher för topptrion

HIF: Halmstad (H), Öster (B), Värnamo (B), Varberg (H)

Falkenberg: AFC (B), Värnamo (H), Norrby (B), Gais (H)

AFC: Falkenberg (H), Landskrona (B), Frej (H), Gefle (B)

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*