HIF fortsätter att föryngra på Damsidan.

HIF fortsätter att föryngra på Damsidan. Idag presenterade man ytterligare ett framtidsnamn i FC Rosengårds Becca Frönserius

Sedan tidigare har man gjort klart med den 16-åringa talangen och centrala mittfältaren Alva Frisk från Fortuna FF som gått vidare till det breddläger som finns på distrikssidan i Skåne.

Idag meddelar man att Ytterforwaden Becca Frönserius också tagit steget till HIF. Frönserius är även hon 16 år och har sedan en tid tillbaka pendlat från Nordvästra skåne för spela med FC Rosengårds akademi. Nu har ytterforwarden dock tagit beslutet att lämna Rosengård och istället spela fotboll för Skånes stolthet.

Huvudtränare Kristoffer Schönbeck är glad över nyförvärvet och kommenterar additionen på följande sätt till HIF:s hemsida:

“– Becca är en ung, driven och lovande spelare som vi hoppas ska kunna fortsätta utvecklas i våran miljö där vi ser en långsiktig plan framför oss”.

I samma Pressmeddelande annonserar man även att värvar på ledarsidan genom att knyta till sig målvakstränaren Ronny Andersson. Anderssons referenser är imponerande med en historia som instruktör hos Skånes FF, hos Stattena under tiden i Allsvenskan men även Hittarps IK och Eskilsminne.

– Vi är väldigt nöjda med att kunna komplettera staben med en så pass erfaren och kompetent tränare som Ronny, säger Kristoffer Schönbeck.

En sista förändring truppmässigt finns dock på försvarssidan. Med tanke på den tuffa konkurrensen som finns låter man sin unga ytterback Matilda Relke lånas ut till Högaborg. Relke kommer dock att träna med båda lagen under tiden.

Stöd oss på Patreon så vi kan fortsätta vår bevakning av världens finaste förening!

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*