HIF förstärker organisationen

HIF står redo att ta nästa steg vad avser hållbarhetsarbete och har därför valt att förstärka organisationen med Anna Eklund i rollen som Hållbarhetschef

– Nu förstärker vi organisationen genom att tillsätta en Hållbarhetschef som kommer kunna lyfta arbetet till en ny nivå. Fler och fler företag ser värdet i det arbete vi gör och vill på olika sätt vara med och bidra. Det sätter även förväntningar på att vi ska bygga vidare på det vi redan gör bra för att kunna nå ännu fler barn och ungdomar, säger klubbdirektör Joel Sandborg till HIF.se och fortsätter:

– Vårt arbete är till för barn & ungdomar och det skall vara fokus på dem. Kan det sedan betyda att vi eller övriga föreningar får in fler barn i våra verksamheter har vi lyckats. En annan del av vårt hållbarhetsarbete är att vi tillsammans med Tillväxt Helsingborg och Arbetsmarknadsförvaltningen arbetar med fokus på att arbetslösa invånare med ekonomiskt bistånd ska få möjlighet att introduceras till arbetsmarknaden. Här kommer vårt starka nätverk in som en stor möjlighet att få ut dessa människor på skuggningar och får en väg in på arbetsmarknaden. Vi är mycket glada att kunna förstärka teamet på Olympia med en så erfaren och kompetent person som Anna.

Anna kommer närmast från rollen som VD/Hotelldirektör för Clarion Grand Hotel i Helsingborg där hon arbetat sedan 2006. Hon har även en lång erfarenhet från klubbens nätverk och även följt HIFs hållbarhetsarbete på nära håll. Något som hon nu vill utveckla i sin nya roll

– Jag har genom min tidigare arbetsroll samarbetat med HIF och varit med i klubbens affärsnätverk. Jag har följt klubbens utveckling på flera plan och ser framemot att vara en del av gänget som ska vidareutveckla såväl hållbarhetsarbetet som vår hospitality och nätverket, säger Anna som även kommer att ansvara för klubbens hospitality och vårt företagsnätverk.

Helsingborgs IF bedriver ett omfattande hållbarhetsarbete både internt och externt. Fokus ligger på integration, sysselsättning och hälsa. En viktig del av detta är kampen mot diabetes som innefattar både kunskap om diabetes men också rörelse i form av fotboll på raster och i fritidsverksamhet. Vi bygger vidare på den kontakten vi får med barn och ungdomar i skolan under vårt projekt ”Fri fotboll” där vi arbetar för att fler barn skall komma i kontakt med fotbollen och där igenom komma in i föreningslivet.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*