18-årige Jospeh Baffo har förlängt sitt kontrakt med HIF. Joseph är en av Sveriges största mittbackstalanger och tillhörde HIF redan under 2009. Men det var inte förrän i år som han kom till klubben efter att ha varit utlånad till sin moderklubb IFK Värnamo.

– Han har haft en perfekt utveckling enda sedan vi började följa honom i Värnamo för tre år sedan. Upplägget med att han fick spela i sin egen hemmamiljö förra året var också bra. Det är en spelare vi tror på i framtiden. Det känns fantastiskt att vi ha kunnat förlänga avtalet med Joseph, säger HIF:s sportchef Jesper Jansson.

Baffo var med och förde upp Värnamo i Superettan och har inte heller gjort bort sig under sin debutsäsong med HIF. Han har redan i år fått känna på hetluften i Allsvenskan hela fyra gånger. Bland annat gjorde han en fantastisk insats i sin allsvenska debut från start på Olympia mot Kalmar FF. Joseph bildade då mittbackspar med Markus Holgersson i en match som HIF vann med 1-0.

Det nya avtalet med HIF sträcker sig över tre år.

Föregående inlägg HIF enkelt vidare i cupen
Nästa inlägg Conny – dagen efter: – Borde ha avgjort tidigare

3 svar på ”HIF förlänger med mittbackstalang

  1. Väldigt bra. Hoppas det går lika bra i förhandlingarna med May Mahlangu.

  2. Tycker att det är för lite med 3 år. Kunde gott skrivit ett 5 års kontrakt med pågen!

  3. Fast det är en fråga om vad spelaren också vill – kan tänka mig att han som de flesta andra unga killar längtar ut i Europa och att då sitta på ett 5-årskontrakt kan avskräcka en hel del klubbar, så tycker därför att det är bra med hela 3 år så det inte blivit 1½ år eller något sådant futtigt…

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: