Conny – dagen efter: – Borde ha avgjort tidigare

Gratulerar till ännu en vinst!

– Tack ska du ha. Det var skönt.

Tyvärr kunde jag inte se matchen så du får ge din version av den.

– Vi spelar riktigt bra i 70 minuter, kanske 75 men sedan blir vi övermodiga och släpper in dem i matchen. Men efter 2-1-målet så tycker jag att vi tar över igen, eller i alla fall har kontroll på läget. Det var många spelare som ville framåt och tog långa, långa löpningar och vår struktur föll igenom.

Men vi borde ha avgjort tidigare. Vi har lägena men vi är inte riktigt bra på att stänga matcher. Eller ja, bra och bra, det är ju sällan vi tappar poäng i slutminuterna och så var ju fallet hela förra säsongen också, men det hade ju inte skadat att man kunde sitta lugnt i slutet av någon match.

Som vanligt måste jag fråga om du vill lyfta fram någon spelare..

– Haha, ja jag vill ju inte gärna göra det. Men idag måste jag lyfta fram Rasmus som var fantastisk. Han är ett geni på att hitta öppna ytor. Han gör det fruktansvärt bra idag.

Gerndt gör ett inhopp och får goda vitsord runt om på olika fansidor..

– Ja han är på gång. Han var spelsugen och nu är han ju frisk och kry så det ser bra ut för hans del.

Rasmus framfart som anfallare har ju inte gått någon förbi.

– Nej, han har haft en fantastisk utveckling i form de senaste matcherna. Och det spelar inte någon roll vem han spelar med därframme heller.

Sundin gjorde tydligen också ännu en bra match, Sudden och Gerndt har ju gjort sina bästa insatser för året när de haft Rasmus som parhäst.

– Det blir klarare rollfördelning när Rasmus är ena parten och just Sudden är oerhört nyttig, inte minst för sitt försvarsarbete. Han gör ett väldigt bra jobb där och laget hinner organisera sig medan han springer och springer..

Något mer om matchen?

– Som sagt, vi var bra i 70-75 minuter, vi hittar ytor och många ligger helt rätt i sina positioner hela tiden.

Och när jag ändå har nämnt spelare så måste jag bara lyfta fram Peter Larsson. Han är en bra förebild och sätter nivån på träningarna med sin fantastiska inställning till sitt jobb. Går alltid för fullt. Tror att han är relativt underskattad.

Med Rasmus prestationer på sistone lär han ryka i sommarens transferfönster (med tanke på hur het han är). Hur bra täckning har ni?

– Vi tycker att vi har god koll på det. Rasmus kanske inte blir så lätt att ersätta men vi har ett antal namn på ett block, men vi agerar ju inte förrän vi vet om han, eller någon annan, försvinner och då kan ju namnen på blocket vara borta i andra föreningar.

Elfsborg i cupen, när blir den matchen?

– Ja den ska väl spelas den 15 eller 16 juni, så det lär väl bli den 16 eftersom vi spelar den 13 mot GAIS.

Men det blir nog inte Elfsborg så glada över. De spelar ju den 18:e.

– Då blir det ju problem om de inte flyttar sin match den 18:e till den 19:e.

Nu blir det semester..

– Inte för mig, inte riktigt än. Jag har sista dagen på tränarkursen i morgon, men sedan ska jag ta lite semester. Förresten tror jag att det lossnar för Gerndt, vi hade avslutsträning häromdagen och vi såg lite av den gamle Gerndt då…

Jag vill förresten tillägga att vi ju satt en målsättning efter 10 matcher och har ju nått den med råge. Nu har spelarna satt en ny målsättning och den är att vi ska vara med däruppe även efter omgång 20. Vi har kloka spelare som inser att mycket kan hända och förändras under det öppna fönstret.

Då har jag inga fler frågor och får önska dig en trevlig semester!

– Tack ska du ha! Vi hörs igen den 14:e.


2 kommentarer

  1. Aboslut väl förtjänad vila åt Conny & laget men käka inte för mycket chips i hängmattan -:)

  2. Mycket bättre eftermatchenintervjuer än någon kommersiell tidning presterat hittills. Enkelt, ovinklat, ärligt och personligt.

    Weltklasse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*