HIF får spurta utan nyckelspelare!

Johan Persson Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Johan Persson, Oke Akpoveta och Alex Timossi Andersson! Tre givna kuggar som HIF riskerar få klara sig utan i slutspurten av Superettan.

Mittfältskuggen Johan Persson fick lämna planen, redan efter 17 minuter, mot Gefle på grund av smärta i foten. Enligt HD så handlar det om en stressfraktur. Problemen hade funnits i två år när han i maj ”trampade igenom” i en match mot Halmstad. En stressfraktur upptäcktes på mellanfotsbenet, i vänster fot, och en skruv sattes in. Läkningsprocessen skulle vara mellan sex och åtta veckor. Den sjätte juli presenterades Perssons övergång till  HIF och han kunde, utan större problem, spela fram till matchen mot BP i September. Då återkom problemen som nu gör att ”Sheriffen” riskerar att bli borta från fotbollsplanen en tid framöver. Enligt Persson själv så skall han kunna medverka till 100% om det överhuvudtaget skall bli något spel och när det kan infrias återstår att se.

Anfallaren Oke Akpoveta har under en tid kämpat med knäproblem. Nu står det klart att 25-åringen tvingas till operation.

Tydligen har nigerianens  högerknä har varit en frågeställning under hela året men läget har försämrats under hösten och han väntar därför på operationstid. Enligt HIFs tränare, PeO Ljung, så utesluter han inte att Akpoveta kan delta i ytterligare någon match i höst. Där handlar det dock om att ett sår, som anfallaren har på det knä som skall opereras, först måste läka. Akpoveta anslöt från Dalkurd inför säsongen och har noterats för åtta mål på de 23 matcher han medverkat i. Därmed är han lagets främsta målskytt, i seriesammanhang, 2017.

Att tvingas stå vid sidan om är knappast heller det ultimata för anfallaren då han, enligt tidningen, sitter på ett utgående kontrakt. Dessutom har Akpoveta och PeO Ljung inte heller förmedlat samma bilder, ut mot media, under säsongen vilket kan tyda på att anfallarens tid i HIF kan vara till ända.

I fallet med Alex Timossi Andersson så är det inte en skada utan en landslagsuttagning som ställer till det för HIF. Mittfältaren är nämligen kallad till P16-landslagets EM-kval som avgörs på Cypern 15–24 oktober då Sverige ställs mot Cypern, San Marino och Polen. HIF och förbundet är överens om att Timossi får åka på lägret vilket innebär att man får klara sig utan 16-åringen mot Värnamo hemma och Degerfors borta. Helt klart ett rejält avbräck för HIF då mittfältaren tillhört en av de främsta i laget denna säsongen.

Till HD säger HIF:s  assisterande tränare, Christoffer Andersson, att klubben, sett till reglementet, inte skyldig att släppa spelare till landslaget.

– Men i vår dialog med landslagsledningen har vi gjort den samlade bedömningen att vi har täckning på positionen. Vi ser gärna våra spelare i olika landslag. Det här är en speciell situation eftersom det är ovanligt att en 16-åring är ordinarie i ett lag i superettan eller allsvenskan.

Samtidigt påpekar Christoffer Andersson att inställningen kan ändras om truppen exempelvis tunnas ut på grund av skador.

– Krisar det med alternativ kan situationen bli en annan, ja.

Fyra omgångar återstår av årets Superetta och, i dagsläget, huserar HIF på en fjärdeplats med kvalplatsen inom räckhåll. Trelleborg möter Falkenberg borta och HIF Värnamo hemma och vid HIF-vinst, och TFF-förlust, så skiljer det bara två poäng mellan lagen efter den 27:e omgången.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*